PSV START MET RUIME 2-5 ZEGE

14 augustus 2004 21:23

PSV heeft in het eerste competitieduel direct de (voorlopige) koppositie gepakt van de eredivisie. Na een 2-1 achterstand bij rust drukte PSV door en won het uiteindelijk met een toch nog ruime 2-5 zege. Vennegoor of Hesselink scoorde driemaal. De andere doelpunten kwamen op naam van invaller Sibon en eredivisie debutant Beasley.

PSV had een overzicht in de eerste helft maar kon voorin te weinig kansen creeren. Een beperkt RBC deed aardig mee en benutte voorin vrij optimaal de kansen. Daarmee kwam het verrassend op een 2-1 voorsprong. Achterin ging PSV te vaak in de fout.

Duidelijk was dat op het moment dat PSV doordrukte het weinig problemen hoefde te verwachten van RBC. Met de aanval van de eerste helft bleek dat moeilijk. Daardoor haalde Hiddink Alex in de rust uit het veld en bracht hij Sibon als extra aanvaller naast Vennegoor of Hesselink.

PSV kon daardoor veel beter pressie spelen en de bal vast houden. Op de counter kreeg RBC nog enkele mogelijkheden door slordig optreden. Aanvallend werd PSV sterker en liep het vervolgens met drie doelpunten over RBC heen.

Een terechte overwinning die door het slappe verdedigen in de eerste helft nog heel moeilijk tot stand kwam. Maar duidelijk was wel dat RBC een te beperkte ploeg was om PSV echt van puntverlies af te kunnen houden. RBC lijkt aan kracht te hebben ingeboet en zal waarschijnlijk in de onderste regionen mee gaan draaien.

Aan het resultaat zal voor PSV nog weinig af te lezen zijn. Belangrijk is dat de ploeg ruim heeft gewonnen en dan zal zeker een behoorlijek steun in de rug zijn in het groeiproces dat de ploeg de komende weken zal moeten ondergaan.

Bekijk hieronder het scorebord voor een verslag van minuut tot minuut van de gebeurtenissen in de wedstrijd.