Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV KWALIFICEERT ZICH VOOR CH. LEAGUE

25 augustus 2004 22:21

PSV heeft zich woensdagavond met grote overtuiging geplaatst voor de Champions League. In de derde voorronde bleek PSV een maatje te groot voor Rode Ster Belgrado. PSV zette de ingeslagen weg sinds de uitwedstrijd tegen Rode Ster Belgrado door en won met maar liefst 5-0 van de gevreesde tegenstander.

Daarbij had PSV net als in de voorgaande duels wel het geluk dat op de juiste momenten het goede gebeurde voor PSV. Na 10 minuten spelen draaide Park zich mooi vrij en werd hij vervolgens omver gelopen hetgeen een penalty opleverde. Die benutte Mark van Bommel feilloos. Als de tegenstander nog enige hoop had dan was die hoop compleet weg na een half uur spelen. Park kwam opnieuw vrij nu rechts in het strafschopgebied en schoof de bal langs de uitkomende keeper naar Beasley die in een leeg goal kon binnentikken.

PSV gaf nauwelijks iets weg en bleef Rode Ster Belgrado uitstekend scoren. De compactheid en de vechtlust die PSV dit seizoen kenmerkt stelde PSV perfect in staat de wedstrijd volledig te controleren. Wel had het twee gele kaarten voor Vennegoor of Hesselink en Beasley tot gevolg.

Kort daarvoor was de tegenstand van Rode Ster al geminimaliseerd tot 10 man vanwege een rode kaart. Beasley werd diep gestuurd en vlak voor de rand van het strafschopgebied gepakt. Omdat hij was doorgebroken volgde de rode kaart.

Tegen 10 man kon PSV vervolgens gas terugnemen. Daardoor was de spanning weg. PSV bleef echter bij vlagen pressen en liep vervolgens uit naar 0-5 via doelpunten van opnieuw Van Bommel, De Jong en Vennegoor of Hesselink. De stand had nog hoger uit kunnen vallen, maar de ploeg gebruikte de rest van het duel om vooral ook te genieten van het voetbal en de kwalificatie.

[later meer]




Tags

ster beasley bommel hesselink kwalificeert park vennegoor binnentikken compactheid controleren geminimaliseerd gevreesde ingeslagen jong kenmerkt kwalificatie maatje omver pressen rand schoof terugnemen uitkomende vechtlust vlagen voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte