Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV hoogst genoteerde Nederlandse club IFFHS-ranking

2 september 2004 22:42 - IFFHS

Verslaggever: JV

PSV is acht plaatsen gestegen op de wereldranglijst voor clubteams die wordt opgesteld door de International Federation of Football History & Statistics. De Brabantse club bezet nu een 20-ste plek op de IFFHS wereldranglijst voor clubteams en blijft daarmee de hoogst genoteerde Nederlandse club. Feyenoord (67e) en Ajax (81e) worden ver achter zich gelaten door de Eindhovenaren. De ranglijst is gebaseerd op de statistische prestaties in de afgelopen twaalf maanden.

Ondanks dat het Europese seizoen eigenlijk nog moet beginnen is het nu al bijna zeker dat PSV volgend seizoen ook weer de beste presterende Nederlandse club volgens de UEFA Team Ranking wordt. Deze eer van best presterende Nederlandse club over de afgelopen vijf seizoenen moet nu nog gedeeld worden met Feyenoord omdat de twee clubs met 65,246 punten precies gelijk staan. Echter valt voor de Rotterdammers voor de UEFA Team Ranking van 2005 met het seizoen 1999/00 een goed seizoen (16,062 punten) en voor PSV juist en slecht seizoen (6,062 punten) weg. Ajax staat dermate ver achter dat die achterstand in ??n seizoen niet te overbruggen valt.

Klik hier voor een tussenstand van de UEFA Team Ranking 2005.

Meer op IFFHS




Tags

genoteerde iffhs uefa clubteams feyenoord wereldranglijst eer federation overbruggen statistics statistische

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte