PSV komt tekort tegen Arsenal: 1-0

14 september 2004 22:35

PSV is er niet in geslaagd te stunten in Londen tegen Arsenal. De ploeg kwam duidelijk tekort, maar verloor uiteindelijk maar nipt met 1-0. Een eigen doelpunt van Alex in de slotfase van de eerste helft lag daaraan ten grondslag.

Arsenal was zeker in de eerste helft heer en meester. Met name aanvallend was de aanval met Park, Sibon en Beasley veel te licht tegen Arsenal. Verdedigend stond het redelijk maar moest de ploeg tegen een veel sterker Arsenal toch diverse kansen weggeven. Vlak nadat een goal van Arsenal vanwege een discutabel buitenspelgeval werd afgekeurd kwam de ploeg toch op 1-0. Na een mooie actie van Henry probeerde Alex de bal voor de goal weg te glijden maar tikte hij hem in eigen goal.

In de tweede helft ging PSV na het inbrengen van Farfan en Vennegoor of Hesselink meer op zoek naar de goal van Arsenal. Daardoor werd de wedstrijd leuker en mocht PSV omdat het nog 1-0 stond hopen op een stuntje. Zover kwam het niet. PSV creerde enkele kansen, met name vennegoor of Hesselink had een kwartier voor tijd zicht op de gelijkmaker. Zover kwam het niet en dat had ook tegen de verhouding geweest.

PSV kwam duidelijk tekort tegen Arsenal, hetgeen eigenlijk vooraf al was ingecalculeerd. Een gestolen punt waarop gehoopt werd, had met wat meer geluk een mogelijkheid geweest, maar zover kwam het niet. PSV zal nu moeten hopen dat Arsenal ook van de overige ploegen weet te winnen en dat PSV mee kan spelen met Panathinaikos en Rosenborg om de andere plaatsen.

Lees op de link hieronder naar het scorebord het verslag van minuut tot minuut van PSV Netwerk.