PSV al eerder benadeeld bij gestaakt duel

17 oktober 2004 00:36

Verslaggever: MP

Het is niet de eerste keer dat een uitduel van PSV gestaakt wordt. Op zondag 2 mei 1993 werd Dordrecht'90 - PSV bij een 0-1 ruststand tot grote woede van PSV in de rust gestaakt vanwege een bommelding. "Dit is competitievervalsing en het is niet moeilijk te raden uit welke hoek dit komt. We mogen niet wijken voor terreur. We kunnen moeilijk elke wedstrijd na ??n enkel dreigement afblazen", aldus destijds een ge?motioneerde Jaques Ruts. Op woensdag 19 mei 1993 werd de 2e helft uitgespeeld. Omdat koploper PSV twee?nhalve week later veel geblesseerde had, eindigde de wedstrijd inderdaad in een gelijkspel waardoor PSV de titel uiteindelijk naar Feyenoord zag gaan. Bij twee van de drie genoemde mogelijkheden voor de uitslag van ADO Den Haag-PSV (uitspelen & geheel overspelen), kan PSV alsnog punten verspelen.