Transparent
Inloggen
Sluiten

Er was ook een veiligheidsprobleem

17 oktober 2004 11:21

Het duel blijkt definitief gestaakt te zijn op eis van de Haagse burgemeester Deetman. Daaraan lagen niet alleen de kwetsende en discriminerende spreekkoren van ADO-fans aan het adres van arbiter Temmink aan ten grondslag. Er waren ook problemen met de openbare orde en veiligheid. Volgens Deetman, die door de Haagse politiecommandant op de hoogte werd gehouden van de gebeurtenissen in het Zuiderpark, liepen ook de bestuursleden en de sponsors van ADO gevaar. Verschillende ADO Den Haag fans keerden zich niet alleen tegen de bezoekende supporters uit Eindhoven maar ook tegen de inrichting van de bestuurskamer van ADO Den Haag.

"De supporters van ADO waren evident uit op rellen. Dat bleek al voor de wedstrijd uit de bekogeling van de bussen met PSV-supporters. Tijdens de wedstrijd waren vele fans op weg naar andere vakken op de Zuid- en Oosttribune. Dergelijke supportersbewegingen kunnen we niet tolereren in het stadion. Er waren lieden bezig om de deuren naar de offici?le ruimten van de club te forceren. Toen ik dat hoorde, was het voor mij einde oefening", aldus burgemeester Deetman.




Tags

ado deetman veiligheidsprobleem adres bekogeling bestuurskamer discriminerende evident inrichting keerden kwetsende lieden oefening oosttribune politiecommandant rellen ruimten sponsors spreekkoren supportersbewegingen temmink tolereren vakken zuiderpark

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte