Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Alom begrip voor besluit tot staken

17 oktober 2004 13:10

In politiek Den Haag is zondag met instemming gereageerd op het staken van het eredivisieduel tussen ADO Den Haag en PSV zaterdagavond. Een trieste dag voor het voetbal, zegt Tweede-Kamerlid Rijpstra (VVD). "Het is goed dat Temmink een daad heeft gesteld. Het moet iedereen duidelijk worden dat het de overheid menens is in de bestrijding van dit soort incidenten." Rijpstra verwacht dat de oude discussie omtrent de invoering van de persoonsgebonden kaart weer zal oplaaien. "De clubs zagen veel beren op de weg bij de invoering ervan. Ze willen dat beleid bepalen, maar dan moet er wel een ander soort toegangsbeleid komen. De grote massa goedwillenden mag niet leiden onder de kleine groep kwaadwillenden."

Tweede-Kamerlid Atsma (CDA) geeft scheidsrechter Temmink een pluim voor zijn beslissing het duel tussen ADO Den Haag en PSV te staken. "Tot nu toe hadden de scheidsrechters te weinig rugdekking bij soortgelijke incidenten. Na de discussie rond de incidenten bij ADO Den Haag - Ajax is die dekking er wel. Ik hoop dat hiervan het signaal uitgaat dat het menens is." Voor Atsma zijn de reacties op het staken van de wedstrijd van de supporters onvoorspelbaar. "Maar wij mogen nooit buigen voor de reacties van een groep raddraaiers." In de ogen van de CDA'er is de volgende stap dat overheid en clubs eensgezind de harde kern stevig aanpakken. "Die kleine groep verpest het voor alle goedwillende supporters. De harde kern moet opgespoord worden en een stadionverbod krijgen."

D66-leider Dittrich denkt dat het moeilijk zal zijn te achterhalen welke supporters meedoen aan kwetsende spreekkoren. "Als in een stadion met 20.000 mensen in een bepaald vak wat wordt geschreeuwd, is het moeilijk om daders te achterhalen. Dan heb je een film nodig en een geluidsband. Ik zie het daar niet van komen," aldus Dittrich. De D66-voorman pleit wel voor een 'harde aanpak' voor het geval er toch daders worden achterhaald.

Meer op




Tags

staken ado alom atsma cda dittrich kamerlid kern menens overheid rijpstra temmink beren bestrijding buigen daad dekking eredivisieduel film geluidsband geschreeuwd goedwillende goedwillenden instemming kwaadwillenden kwetsende onvoorspelbaar opgespoord oplaaien persoonsgebonden pluim raddraaiers rugdekking spreekkoren stadionverbod toegangsbeleid verpest voorman vvd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage