Transparent
Inloggen
Sluiten

[CL] Wisselende resultaten CL-tegenstanders

17 oktober 2004 23:21

Verslaggever: RvN

Sinds het begin van de Champions League verkeert Rosenborg in een kleine crisis in de nationale competitie. In sneltreinvaart verloor de ploeg zijn voorsprong op de concurrentie. Zaterdagmiddag verloor de ploeg opnieuw. Onder toeziend oog van PSV assistenttrainer Rene Eijkelkamp verloor Rosenborg thuis met 1-2 van Stab?k. Na een 0-2 achterstand tegen de nummer voorlaatst kon alleen invaller Helstad iets terugdoen. V?lerengen kan Rosenborg nu bij een overwinning passeren, waardoor met nog 2 speelronden het kampioenschap na 12 jaar weer eens in groot gevaar komt.

Onder leiding van zijn nieuwe trainer, Zdenek Skazny, heeft Panathinaikos vandaag zijn eerste puntverlies in de Griekse competitie opgelopen. In de thuiswedstrijd tegen het eveneens uit Athene afkomstige Aegaleo kwamen de Groenen niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Hoewel de tegenstander van PSV de hele wedstrijd lang het initiatief had, slaagde hij er niet in om de uitstekende verdediging van Aegaleo te passeren. In de 77e minuut kwam de ploeg van trainer Skazny goed weg, toen een vrije trap van Aegaleo de paal raakte. In de 88e minuut was een schot van Panathinaikos aanvaller Olisadebe een zelfde lot beschoren.

De wedstrijd in het Apostolos Nikolaidis-stadion werd ontsierd door relletjes tussen supporters van Panathinaikos en mensen van de ordedienst. Aanleiding voor de ongeregeldheden was de poging van de stewards om een supporter te arresteren die na afloop van de wedstrijd een voorwerp naar de scheidsrechter had gegooid. De rust keerde pas weer nadat de Griekse ME had ingegrepen. Traditiegetrouw lagen er na afloop tientallen stoeltjes op het veld.

Opstelling Panathinaikos:
Chalkias, Maric (85'Mitou), Munch, Deba (74'Olisadebe), Goumas, Gonzalez, Andric (44'Moris), Kyriakos, Konstantinou, Vyndra, Skacel.

Andric viel uit met een zware blessure. Volgens de eerste berichten zou hij een beenbreuk hebben opgelopen. De middenvelder zal in ieder geval de Champions League wedstrijd tegen Arsenal mislopen, maar de voorzitter van Panathinaikos houdt er zelfs rekening mee dat Andric voor 1,5-2 maanden zal zijn uitgeschakeld.


Arsenal deed het van de Champions League tegenstanders het best. De ploeg won thuis met 3-1 van Aston Villa en lijkt weer goed op weg in de Premier League. Na al na twee minuten op achterstand te zijn gezet door Hendrie bleef de ploeg rustig en liep het vervolgens met drie goals over de tegenstander heen. Pires (uit een strafschop), Henry en opnieuw Pires waren de doelpuntenmakers.

Meer op




Tags

panathinaikos aegaleo andric rosenborg arsenal olisadebe passeren pires skazny afkomstige apostolos arresteren assistenttrainer beenbreuk beschoren chalkias deba eijkelkamp gonzalez goumas groenen helstad hendrie henry konstantinou kyriakos lerengen lot maric mitou moris munch nikolaidis ontsierd ordedienst poging relletjes skacel slaagde sneltreinvaart stab terugdoen toeziend traditiegetrouw villa voorlaatst voorwerp vyndra zdenek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage