Transparent
Inloggen
Sluiten

Deetman: 'ADO-supporters werden uitgedaagd'

18 oktober 2004 16:53

Verslaggever: MP

Aanhangers van PSV hebben de ADO-supporters die zaterdag kwetsende leuzen riepen, uitgedaagd. Dat zei de Haagse burgemeester Deetman maandagmorgen. Wat de PSV-aanhangers precies hebben gedaan, daar liet de burgemeester zich niet over uit.

Deetman benadrukte maandag dat het niet alleen om de spreekkoren ging. Ook waren enkele honderden supporters van de Noordtribune onderweg naar die van de PSV-aanhangers. Een hek dreigde het te begeven. Ook buiten het stadion gebeurde het een en ander: daar gooiden ADO-aanhangers met stenen ruiten van een of meer bussen in. De combinatie van discriminerende spreekkoren en problemen met de openbare orde was voor Deetman reden het spel niet meer te laten hervatten.

Maandag bekijkt ADO hoeveel mensen een stadionverbod krijgen naar aanleiding van de gebeurtenissen, zei Deetman. Verder wil hij van het bestuur van de club en vooral van de supportersvereniging horen wat tegen dit soort dingen gedaan kan worden. Het ging de afgelopen jaren zeer veel beter met de supporters, dat mag nu niet wegzakken, meent de burgemeester.

Meer op




Tags

deetman ado aanhangers spreekkoren begeven bestuur discriminerende gooiden hek kwetsende leuzen noordtribune ruiten stadionverbod stenen supportersvereniging wegzakken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage