[CL]: Rosenborg op het nippertje landskampioen

30 oktober 2004 19:20

Verslaggever: JV

Rosenborg komt dinsdag als de nieuwe Noorse kampioen naar Eindhoven. In een zenuwslopende laatste speelronde waar Rosenborg en V?lerenga IF zowel qua punten als doelsaldo gelijk stonden, is Rosenborg er op het nippertje (op gescoorde doelpunten) als winnaar uitgekomen. Bij rust stond concurrent V?lerenga op 1-0 terwijl het bij Rosenborg - SFK Lyn nog 0-0 stond. Een klein kwartier na rust bracht Daniel Braaten Rosenborg op 1-0. De ploeg uit Oslo maakte 4 minuten later echter alweer gelijk. In de dezelfde minuut en acht minuten later scoorde spits Frode Johnsen de 2-1 en de 3-1 voor Rosenborg. Rosenborg leek met de 1-0 op het andere veld zeker van de titel maar in de 82-ste minuut scoorde V?lerenga twee keer waardoor de titel naar hen zou gaan. Hitchcock had het niet kunnen bedenken maar met een loepzuivere hattrick bracht Frode Johnsen ??n minuut voor tijd had landskampioenschap voor de 13e achtereenvolgende keer bij de ploeg uit Trondheim. De champagne vloeide na afloop rijkelijk op het veld in het Lerkendal Stadion. Samen met het Letse Skonto Riga deelt Rosenborg met 13 achtereenvolgende titels nu het record.

Opstelling Rosenborg:
E. Johnsen; Russell, Hoftun, Riseth (16. Hans?n), Stensaas; Strand (86. George), Solli, Winsnes; Braaten, F. Johnsen en Storflor (78. Brattbakk)

Arsenal heeft thuis tegen Southampton ternauwernood gelijkgespeeld. In blessuretijd zorgde invaller Van Persie met een subliem doelpunt voor de 2-2. Na eerst nog een strafschop gemist te hebben, bracht Henry the Gunners op 1-0. In de slotfase scoorde Rory Delap van Southampton twee keer waarna de door PSV begeerde Van Persie vanaf de rand van de zestien voor de gelijkmaker zorgde.