Transparent
Inloggen
Sluiten

[CL]: Alle scenario's uitgewerkt

3 november 2004 13:08

Verslaggever: JV

PSV kan zich over 3 weken plaatsen voor de 2e ronde door te winnen van Arsenal. Bij een gelijkspel tegen Arsenal en een gelijkspel tussen Rosenborg en Panathinaikos is PSV die avond ook al verzekerd van de 2e ronde. Zelfs bij verlies tegen Arsenal kan PSV nog een ereronde moeten lopen. Rosenborg moet dan thuis winnen van Panathinaikos. Mocht het woensdag de 24-ste november onverhoopt niet lukken, dan is een punt in Griekenland ook altijd nog voldoende voor de 2e ronde van de CL.

De huidige stand in poule E:
1. PSV 4- 9 ( 4- 2)
2. Arsenal 4- 6 ( 5- 4)
3. Panathinaikos 4- 5 ( 5- 5)
4. Rosenborg 4- 1 ( 3- 6)

scenario 1: PSV wint van Arsenal

Ongeacht de uitslag van Rosenborg - Panathinaikos is PSV door naar de 2e ronde. Bovendien is PSV met 12 punten verzekerd van de 1e plaats in de groep waardoor PSV voor de 1/8 finale een nummer twee uit een andere poule zal loten. De laatste wedstrijd in Athene is niet meer van belang voor PSV.

scenario 2: PSV speelt gelijk tegen Arsenal:

a: Panathinaikos verliest bij Rosenborg

PSV is door naar de 2e ronde. De laatste speelronde strijden PSV en Arsenal om de groepswinst waarbij PSV drie punten voorsprong heeft. Als PSV de voorsprong van drie punten weggeeft, is Arsenal op onderling resultaat 1e in de groep.

b: Panathinaikos speelt gelijk bij Rosenborg

PSV is door naar de 2e ronde. De laatste speelronde strijden PSV en Arsenal om de groepswinst waarbij PSV drie punten voorsprong heeft. Als PSV de voorsprong van drie punten weggeeft, is Arsenal op onderling resultaat 1e in de groep.

c: Panathinaikos wint bij Rosenborg

Bij een gelijkspel (of winst) in Athene is PSV door naar de 2e ronde. Bovendien is PSV dan verzekerd van de 1e plaats in de groep. Bij verlies in Athene komen de Grieken op elf punten en passeren zij PSV. De enige hoop die PSV dan nog kan koesteren om als nummer twee de 2e ronde te halen is dat Arsenal thuis niet weet te winnen van Rosenborg. Winnen de Engelse wel, dan gaan zij op onderling resultaat als nummer twee door naar de 2e ronde.

scenario 3: PSV verliest tegen Arsenal:

a: Panathinaikos verliest bij Rosenborg

PSV is door naar de 2e ronde. De laatste speelronde strijden PSV en Arsenal om de groepswinst waarbij PSV en Arsenal in punten gelijk staan. Als dat na 6 speelronde ook nog zo is, is Arsenal op onderling resultaat 1e in de groep.

b: Panathinaikos speelt gelijk bij Rosenborg

Bij een gelijkspel (of winst) in Athene is PSV door naar de 2e ronde. Bij verlies is PSV afhankelijk van Arsenal. Ook al verliest Arsenal de laatste thuiswedstrijd van Rosenborg, de Engelse zijn ten aller tijden al door naar de 2e ronde. Zowel het onderlinge resultaat met PSV als het onderlinge resultaat als drie clubs met 9 punten eindigen, is altijd in het voordeel van the Gunners. Als Arsenal de laatste wedstrijd verliest van Rosenborg en Panathinaikos wint van PSV dan is PSV vanwege het onderlinge resultaat tussen de drie club ten aller tijden uitgeschakeld voor de 2e ronde. Als Arsenal thuis wint of gelijkspeelt tegen Rosenborg bepaalt het onderlinge resultaat tussen PSV en Panathinaikos wie er als 2e in de groep doorgaat naar de 2e ronde. Mits er gescoord wordt, mag PSV in dit geval dus met ??n doelpunt verschil verliezen. Bij een 1-0 verlies voor PSV is het doelsaldo in alle groepswedstrijden het volgende criteria. Of dit in het voordeel van PSV zal zijn, hangt af met hoeveel PSV van Arsenal zou verliezen.

c: Panathinaikos wint bij Rosenborg

Bij een gelijkspel (of winst) in Athene is PSV door naar de 2e ronde. Bij verlies in Athene komen de Grieken op elf punten en passeren zij PSV en is PSV uitgeschakeld voor de 2e ronde. Ook al verliest Arsenal namelijk thuis van Rosenborg het onderlinge resultaat tussen Arsenal en PSV is altijd in het voordeel van de Engelsen.

Meer op




Tags

arsenal rosenborg panathinaikos grieken passeren weggeeft criteria ereronde gelijkspeelt griekenland gunners loten onverhoopt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje