Transparent
Inloggen
Sluiten

FC Den Bosch geen reuzendoder meer

3 november 2004 15:39

Op 18 augustus 1965 wordt FC Den Bosch opgericht, nadat BVV uit het betaald voetbal is gesaneerd en teruggekeerd naar de amateurs. Twee jaar later keert ook Wilhelmina toe en gaat de club verder onder de naam FC Den Bosch '67. Van 1988 tot 1992 werd gespeeld onder de naam BVV Den Bosch door een samenwerkingsverband met BVV. Vanaf 1992 wordt de naam weer FC Den Bosch. In totaal speelde PSV 12 uitduels tegen de Bosschenaren. Er werden 7 duels gewonnen, 3 gelijkgespeeld en 2 gingen er verloren. De laatste nederlaag van PSV in de hoofdstad van Brabant dateert uit 1985.

In de seizoensstart van het seizoen 1985/86 werd het door doelpunten van respectievelijk Pattinama en Schouwenaar 2-0 in de Brabantse derby. Door het hoofd te bieden tegen de top-3 verwierf FC Den Bosch in die tijd de naam van 'reuzendoder'. Ook als 'cupfighter' stond FC Den Bosch haar mannetje, met als hoogtepunt het behalen van de bekerfinale in mei 1991.

In het seizoen 1997/98 wint PSV in de achtste finale van de Amstel Cup pas na verlenging. Claudio zorgde na 100 minuten voetballen voor een 'sudden death'. Aan de kant van Den Bosch was Theo Lucius de grote uitblinker. Een jaar later zou hij in het rood-wit gestreept spelen.

In het seizoen 1999/00 scoorde PSV via doelpunten van Nilis (2x), Bruggink (2x), Van Nistelrooy en Nikiforov zes keer. Arsenal-huurling Wreh scoorde beide doelpunten voor FC Den Bosch. In het seizoen 2001/02 betekende een intikkertje van Jan Vennegoor of Hesselink het enige doelpunt voor PSV.

Zondag om 14.30 uur staat de dertiende confrontatie tussen FC Den Bosch en PSV op de agenda. Meer over de statistieken: archief.




Tags

bvv reuzendoder amstel archief arsenal bekerfinale betekende bosschenaren bruggink confrontatie cupfighter death derby gesaneerd hesselink intikkertje lucius nikiforov nilis nistelrooy pattinama samenwerkingsverband schouwenaar seizoensstart sudden uitduels vennegoor verlenging verwierf wilhelmina wreh

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage