Defensie PSV verbetert clubrecord

6 november 2004 08:57

Verslaggever: JV

De beslissing van het sectiebestuur betaald voetbal om de tussenstand bij ADO Den Haag-PSV definitief om te zetten in een 2-0 overwinning voor PSV, heeft de Eindhovenaren een nieuw clubrecord in hun eredivisie-historie bezorgd. De Eindhovense defensie heeft nu in zeven opeenvolgende competitieduels geen doelpunt tegen gekregen. Gomez was in vijf van de zeven wedstrijden basisspeler. Zoetebier keepte de eerste wedstrijd tegen RKC, de (voorlopig) laatste tegen FC Utrecht en mocht thuis tegen Ajax invallen. Het laatste tegendoelpunt kwam op 28 augustus in de 50ste minuut van de voet van NAC-middenvelder Mike Zonneveld waardoor PSV al 660 minuten geen tegendoelpunt heeft hoeven te incasseren. De vorige recordreeks (zes duels) kreeg in totaal vijf keer eerder gestalte. De laatste reeks dateert van de periode tussen december 2002 en maart 2003. Na een verkeerde spelhervatting wist NEC-middenvelder Resit Schuurman doelman Waterreus toen te verschalken.