PSV opnieuw geen moment in de problemen: FC Den Bosch - PSV 0-3

7 november 2004 16:24

Koploper PSV boekte dit weekend een solide zege op het laaggeklasseerde FC Den Bosch. De Boschenaren hielden zich praktisch de gehele wedstrijd bezig met verdedigen in de hoop een tegentreffer te voorkomen en zo wellicht stiekem een puntje in hun eigen vernieuwde De Vliert te houden.
Bij PSV keerde de jubilerende Andr? Ooijer na een blessure terug in het hart van de defensie. Hij verving de geblesseerde Bouma en speelde daarmee direct zijn 150ste duel in het shirt van PSV. Door de absentie van Bouma in het centrum was ook Theo Lucius (die overigens al na 1 minuut geel kreeg van scheidsrechter Luinge) verzekerd van een plaats als rechtsback.
Het strijdplan van Den Bosch wierp de eerste helft zijn vruchten af. PSV kwam maar moeilijk door de hechte defensie, maar raakte geen moment in paniek. Achterin gaven de Eindhovenaren (met de minst gepasseerde defensie van de eredivisie) niks weg tegen de ploeg die maar moeilijk tot scoren komt. Uiteindelijk was het Jefferson Farfan (na eerdere schietkansen voor Van Bommel en Cocu) die in de 41ste minuut de ban voor de leider in de strijd om de landstitel brak. Uit een vrije trap, die via de muur naar de andere hoek werd gekaatst, schoot hij PSV naar de voorsprong. Even daarvoor was PSV overigens nog een 100% penalty onthouden toen keeper Van Strien Vennegoor neerhaalde in het strafschopgebied.

Den Bosch was door de achterstand genoodzaakt de verdedigende stellingen te verlaten, maar deed dat maar mondjesmaat. PSV gaf ook in de tweede helft geen kans weg en verbeterde daarmee wederom zijn eigen clubrecord. De afgelopen acht competitieduels wist geen enkele ploeg tegen de Eindhovenaren te scoren.

PSV kon de tweede helft de voorsprong consolideren. Het lijkt dit seizoen het handelsmerk van de koploper dat geen moment de indruk wekt angst te hebben een tegentreffer te incasseren. Uiteindelijk liep PSV met doelpunten van Alex en Cocu (zijn eerste sinds zijn terugkeer deze zomer) uit naar een verdienstelijke 0-3 en behoudt daarmee vier punten voorsprong op naaste concurrent Feyenoord dat vandaag eveneens (thuis tegen NAC) won met 4-0.