Alleen Luinge was onvoorspelbaar

7 november 2004 18:37

Scheidsrechter Luinge heeft voorkomen dat de aanwezige toeschouwers een voorspelbare middag beleefden. Het thuispubliek floot hem voor aanvang uit, de supporters uit Eindhoven behandelden hem als een cultheld. Ze klapten hun handen blauw en brachten de arbiter in verband met de gewenste nakende titel. Luinge kon er wel om lachen en deed zijn rek- en strekoefeningen vlak voor het bezoekersvak van PSV. In de 41-ste minuut was de scheidsrechter PSV niet slecht gezind. In een onschuldige actie van Schulp op Lee zag Luinge een overtreding waaruit Farfan de 0-1 aantekende. "Welkom, bij de Luinge-show", zongen de teleurgestelde aanhangers van de thuisploeg minuten lang.

Aan de andere kant onthield Luinge PSV wel twee penalty's. In de 1e helft werd Vennegoor door keeper Van Strien neergehaald en in de 2e helft zag hij een handsbal in het strafschopgebied van Den Bosch over het hoofd. Luinge was ook Oost-Indische doof voor spreekkoren aan het adres van PSV-aanvoerder Van Bommel. "Mark van Bommel breek je been" klonk het de gehele wedstrijd. Het kan Luinge ook niet zijn ontgaan dat de naam PSV in diverse spreekkoren minutenlang aan een dodelijke ziekte werd gekoppeld. In de dertigste minuut verkondigde de stadionspeaker op last van Luinge een wel heel bijzondere boodschap: "Wilt u alsjeblieft ophouden met het gooien van wc-rollen". De oproep was gericht aan enkele kinderen van nog geen tien jaar oud die achter het doel voor wat meer sfeer wilde zorgen.