PSV 2 verslaat ook RBC in Amstel Cup

PSV 2 heeft vanavond verrassend gewonnen tegen RBC, nieuwkomer uit de KPN Eredivisie. PSV 2 won de tweede wedstrijd ind e poule van de Amstel Cup met 1-0 door een doelpunt van spits Pater na een half uur. PSV gaat nu met twee overwinningen alleen aan de leiding in de poule met RBC, SHO en Kloetinge. PSV 2 kan zich tegen Kloetinge zelfs een klein verlies permitteren om door te gaan naar de volgende ronde van de Amstel Cup.

(info FORZA:)
De opstelling van PSV:
Lodewijks, Lucius, Hese, Colin, Stam, Stinga, Majoris, Becker, Pater, Claudio, Gakhokidze

70' Jacobs voor Majoris waarbij Jacobs op Stinga's positie ging spelen en Stinga doorschoof naar rechts.
85' Edson Silva Souza voor Claudio.

Doelpunt:
29' 1-0 Pater

De wedstrijd was bij vlagen goed, maar vooral de 2e helft zakte het een beetje in. In het begin was het Claudio met 2 kansen waarbij 1 werd gered van de doellijn en de ander tegen de paal kwam (of redding van de keeper, was moeilijk te zien aan de andere kant van het veld).

In de 29e minuut was het dankzij een voorzet van diezelfde Claudio dat Pater de 1-0 op de borden kon brengen. Pater die verder weinig in te brengen had tegenover Hellemons. Ondanks dat Pater een halve kop groter was won hij nog geen 10% van de luchtduels. Het was duidelijk dat Hellemons iets meer ervaring had in het betaalde voetbal.

Eind 1e helft kwam RBC nog even wat terug doen. Waarbij Lodewijks alle krediet verdiend vanwege zijn fantastische redding op de kopbal van Vos (Ja die deed ook al mee).

De 2e helft was saai, maar zoals Gerets zou zeggen het was mooi weer en we hoefden niet meer zo met die stand. Kansen waren er vooral nog voor wederom PSV 2. Vooral Becker verzuimde het om een fantastische kans recht op de keeper af te vuren.

Over het geheel was de overwinning zeker verdiend en was een 2-0 misschien nog wel een betere weergave van het spelbeeld geweest. Waarbij niet gedacht moet worden dat RBC overklast werd, want dat was zeker niet zo. PSV 2 was licht beter, maar creerde daaruit veel meer kansen.