PSV verslaat ook Willem II: 1-0

13 november 2004 21:22

PSV heeft ook het duel tegen Willem II zonder tegendoelpunt weten af te sluiten. In het Philips Stadion won PSV uiteindelijk met 1-0, een doelpunt die al na 16 minuten op het scorebord kwam te staan. Jan Vennegoor of Hesselink was de matchwinnaar.

PSV begon goed aan het duel. Het speelde ver naar voren, voornamelijk op de helft van Willem II. Met regelmaat kon PSV zich mogelijkheden creeren. Echte uitgespeelde kansen kwamen er heel weinig, mede door het erg verdedigende spel van PSV. In de zestiende minuut gebeurde dat wel en was het prompt raak. Vennegoor pakte de bal goed aan, speelde zich goed vrij in de ruimte en kon de 1-0 onder Moens doorschieten. Daarna ging PSV rustig door op zoek naar de tweede treffer.

Aan het einde van de eerste helft zakte PSV terug qua niveau. Willem II had zich in de eerste helft geen kans gecreerd en weinig laten zien voor het doel van Gomes. In de tweede helft kropen ze iets meer uit hun schulp. PSV zakte verder weg en gaf daarmee Willem II het gevoel dat er nog iets mogelijk was. Dat was totaal onnodig en had PSV duur kunnen komen te staan. De ploeg kreeg bij vlagen wel mogelijkheden, maar speelde over het algemeen een zeer matige tweede helft.

Die terugval koste PSV uiteindelijk niets, waardoor de ploeg ongeslagen en zonder tegendoelpunt blijft in de laatste negen duels. Een schitterende prestatie voor een team dat al voor de competitie door media en fans was afgeschreven.

Bekijk voor een uitstekend live wedstrijdverslag van Celinefan de link naar het scorebord hieronder.