Transparent
Inloggen
Sluiten

Panathinaikos WEL in eigen stadion tegen PSV

16 november 2004 19:22

Verslaggever: RvW

Zoals we gisteren al meldden heeft de UEFA Panatinaikos laten weten dat de Griekse club zijn Champions League thuisduels niet meer in het eigen stadion mag spelen. Op 5 december moet de club het nieuwe stadion bekendmaken. Echter de ploeg heeft nog wel dispensatie om op 7 december het duel in eigen stadion tegen PSV te spelen in tegenstelling tot wat andere media en wij eerder vandaag abusievelijk meldden.

De UEFA had Panathinaikos alleen toestemming gegeven voor het gebruik van het kleine en oude Apostolos Nikolaidis omdat het splinternieuwe Olympisch stadion bij het begin van de Champions League nog niet geschikt was voor Europese topwedstrijden. Nu dat inmiddels wel het geval is, heeft de UEFA Panathinaikos verordonneerd zijn eigen stadion na de winter de rug toe te keren. Als redenen voor de ongeschiktheid worden onder meer de volgende zaken genoemd: nauwelijks parkeergelegenheid, veiligheidsaspecten, gebrekkige verlichting en een te kleine perstribune. Bij de vorige editie van de Championsleague werkte ook AEK zijn thuiswedstrijden in hetzelfde stadion af (onder meer tegen PSV). Naar aanleiding van het gedrag van de Griekse supporters deelde de UEFA na 5 van de in totaal 6 thuiswedstrijden boetes uit.

Panathinaikos probeert al jaren om met de Griekse overheid tot overeenstemming te komen over de bouw van een nieuw stadion op een andere lokatie. Waarschijnlijk zal het besluit van de UEFA gebruikt worden om dat overleg uit de impasse te halen.

Meer op




Tags

panathinaikos uefa meldden abusievelijk aek apostolos bekendmaken championsleague dispensatie editie gebrekkige lokatie nikolaidis ongeschiktheid overheid panatinaikos parkeergelegenheid perstribune splinternieuwe veiligheidsaspecten verlichting verordonneerd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage