Transparent
Inloggen
Sluiten

FEEST IN EINDHOVEN; 1-1 VOLDOENDE VOOR KWALIFICATIE

24 november 2004 22:36

Groot feest in Eindhoven. PSV heeft zich in de vijfde Champions League wedstrijd weten te kwalificeren voor de volgende ronde. Omdat Panathinaikos met 2-2 gelijkspeelde tegen Rosenborg was de 1-1 in het Philips Stadion tegen Arsenal voldoende voor de historische kwalificatie.

PSV begon voortvarend aan het duel. Terwijl Arsenal in de beginfase dichtbij een goede kans was, was de eerste uitgespeelde kans van PSV. Sibon was sterk in de lucht en legde de bal terug op de op de rand van het strafschopgebied vrijstaande Farfa,/ Die trof met zijn schot echter een tegenstander. Even later was het echter alsnog 1-0. Ooijer liep geheel uit de dekking bij een corner en kopte de 1-0 mooi binnen. Daarmee was de voorsprong een feit en kon PSV makkelijker gaan voetballen.

Toch verloor PSV toen een beetje de grip. Arsenal zette meer druk en bij PSV werd er wat getwijfeld. De 1-1 was dan ook niet onlogisch. Het was, uiteraard zou je bijna zeggen, Henry die na een goede een-twee, de 1-1 binnenschoot.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam PSV over die twijfel heen en kwam het weer beter in de wedstrijd. Aanvallend miste het de echte stootkracht om de goede aanvallen in echte kansen om te zetten. Verdedigend gaf het zoals gebruikelijk vrij weinig weg.

PSV werd vervolgens nog verder in het zadel gebracht doordat aanvankelijk Lauren en later ook Vieira nog met rood van het veld moest. Beiden liepen tegen twee gele kaarten op, nog voordat andere spelers geel kregen overigens.

PSV controleerde het duel vervolgens en ging voorzichtig op zoek naar de winnende goal. PSV hield zich tot enige frustratie van het PSV publiek erg in uit angst voor die tegengoal. Dat bleek uiteindelijk de juiste keuze omdat Rosenborg - Panathinaikos op 2-2 eindigde en PSV daarmee dus zeker was voor kwalificatie. Maar met 11 tegen 9 man had er meer ingezeten voor PSV dan het gelijkspel. Weinigen zullen daar achteraf echter nog om geven.


Beleef het duel nog eens mee met het uitstekende live verslag van Celinefan van het duel via de link hieronder naar het scorebord van PSV Netwerk.




Tags

kwalificatie arsenal panathinaikos rosenborg beginfase beleef celinefan controleerde dekking farfa gelijkspeelde henry ingezeten lauren lucht naarmate ooijer rand sibon stootkracht verslag vieira voortvarend vorderde vrijstaande zadel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage