PSV laat onnodig punten liggen: 3-3

12 december 2004 14:24

PSV is er niet in geslaagd om de goede reeks van resultaten voort te zetten in de competitie. Na de ruime nederlaag tegen Panathinaikos volgde een 3-3 gelijkspel tegen Feyenoord. Het puntverlies was absoluut niet nodig geweest. PSV was een maatje groter dan de tegenstander, maar concentratieverlies bracht Feyenoord terug in de wedstrijd. Op inzet kwam de ploeg vervolgens in blessuretijd nog op gelijke hoogte.

PSV speelde in de eerste helft heel effectief. Met de eerste kans was het direct raak. Uit een vrije trap kon Cocu volledig vrijstaand de 0-1 binnenkoppen. Opnieuw stond de verdediging van de Rotterdammers bij een dood spelmoment te schutteren, want achter Cocu stond ook Alex nog vrij.

Daarna bleef PSV geconcentreerd spelen en was het eigenlijk heer en meester in De Kuip. Dat ook de 0-2 volgde was dan ook een logische gevolg. Lee kapte zich uitstekend vrij op de rand van het strafschopgebied en draaide de voorzet op de vrij voor de keeper opduikende Farfan. Die kon ongehinderd de 0-2 binnenkoppen.

Na rust kwam Feyenoord al snel op gelijke hoogte. Door een verdeidgende fout kwam Goor vrij. Hij schoot de bal op de paal waarna Kalou de rebound binnen kon koppen. PSV was daarna enkele minuten de regie tijd, alvorens het weer controle kreeg over de wedstrijd.

De 1-3 volgde via Beasley die een voorzet van Ooijer binnentikte. De strijd leek opnieuw gestreden. Ono in de 81ste minuut bracht de achterstand terug tot 2-3. Bij PSV verloor men toen de concentratie en daardoor de controle. Op inzet kon Feyenoord in blessuretijd via uitblinker Goor nog op gelijke hoogte komen.

Onnodig puntverlies voor PSV dat het duel al lang en breed veilig had moeten stellen, iets dat PSV tot voor kort nog zo goed had gedaan.

Bekijk het uitstekende live wedstrijdverslag van celinefan via de link hieronder naar het scorebord