Transparent
Inloggen
Sluiten

Commerci?le activiteiten zoals concerten moeten begroting rond gaan maken

16 december 2004 19:04

Verslaggever: RvN

De laatste twee jaar (15 miljoen en 5 miljoen euro) leed PSV een behoorlijk verlies ondanks de verkopen van Robben en Kezman. Aan voorzitter Westerhof de taak dat tij te keren. En dat blijkt lastig aangezien de club op diverse vlakken aan zijn plafond zit. Aangezien PSV al jaren achtereen Champions League speelt en er qua sponsoring en toegangskaarten nauwelijks groei meer is, zal PSV het op andere vlakken moeten zoeken.

In het NRC Handelsblad had Westerhof daar een interessant interview over.

"De kosten moeten verder naar beneden. Wij willen zonder de opbrengst van transfergelden quitte draaien. Dat is het afgelopen seizoen niet gelukt, ook al hebben we aan de Champions League deelgenomen. Je kan wel gokken op spelerstransfers, maar als het dan misgaat, gaat het direct erg mis."

De helft van de begroting van 52 miljoen euro gaat op aan spelerssalarissen, de vraag is hoeveel rek daarin zit. Volgens Westerhof kan PSV alleen op het gebied van merchandising nog echt groeien, al zijn daar geen gouden bergen van te verwachten.

Westerhof denkt onder andere aan het exploiteren van het stadion dat in tegenstelling tot bij andere clubs eigendom is van PSV. Tot nu toe hield de technische staf de komst van concerten tegen. Maar als de club een stevige mat kan cre?ren, wil Westerhof toch het stadion beschikbaar stellen voor concerten.

Meer op




Tags

westerhof concerten bergen cre deelgenomen eigendom gokken handelsblad kezman merchandising nrc plafond quitte rek ren robben spelerssalarissen spelerstransfers sponsoring toegangskaarten transfergelden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte