Transparent
Inloggen
Sluiten

Informatie over tegenstander Monaco

17 december 2004 12:29

Verslaggever: RvN

AS Monaco (Association Sportive de Monaco) is opgericht in 1919 en werd 7 keer kampioen van Frankrijk. De laatste keer in het seizoen 1999/00. Ze plaatsen zich voor de vijfde keer voor de UEFA Champions League. E?n keer slechts kwamen ze niet door de groepswedstrijden heen. In het seizoen 1990/91 wist AS Monaco in de eerste ronde van de UEFA Cup twee keer te winnen van Roda JC. Een jaar later hield AS Monaco met o.a. Weah, Petit en Djorkaeff Feyenoord uit de finale van de Europa Cup voor bekerwinnaars. Werder Bremen was daarin uiteindelijk net een maatje te groot.

In het seizoen 1993/94 verving AS Monaco landskampioen Olympique Marseille vanwege een omkoopschandaal met Valenciennes een paar dagen voor de Europacup-1 finale. Marseille's Franse titel werd ontnomen, moest in het seizoen 1994/95 een divisie lager gaan spelen en het als derde ge?indigde AS Monaco verving de Europacupwinnaar in het Europacup-I toernooi. Pas in de halve finale was de uiteindelijke winnaar, AC Milan, te sterk voor de Monegasken. In het seizoen 1997/98 bereikte AS Monaco weer de halve finale van de Champions League. In de kwartfinale werd Manchester United aan de kant geschoven. Juventus belette de Fransen een doorgang naar de finale.

In het seizoen 2000/01 overleeft AS Monaco de 1e ronde voor het eerst niet. Achter Sturm Graz, Galatasaray en Glasgow Rangers eindigt de ploeg uit het prinsensom als vierde. Daarna waren ze twee seizoenen niet actief in Europa. Hierdoor werden ze bij de loting voor de Champions League, achteraf geheel ten onrechte, ingedeeld in pot 4. Pas in de finale bleek FC Porto te sterk voor de Monargasken. Ook PSV moest er tegen Monaco aan geloven.

Bekijk het thuisduel tegen Monaco (1-2 nederlaag) nog eens uitgebreid met verslagen, statistieken en foto's.

Bekijk het uit tegen Monaco (1-1 gelijkspel) nog eens uitgebreid met verslagen, statistieken en foto's.

Door in de Franse competitie achter landskampioen Olympique Lyon en Paris-Saint-Germain als derde te eindigen, plaatste AS Monaco zich voor de 3e voorronde van de Champions League. Hier werd met kinderlijk gemak het Sloveense HIT Gorica (6-0, 3-0) aan de kant geschoven. Voor Liverpool, Olympiakos en Deportivo werd Monaco net als vorig seizoen eerste in de poule.

Meer op




Tags

monaco europacup foto marseille uefa association belette bremen deportivo djorkaeff europacupwinnaar feyenoord frankrijk galatasaray gemak glasgow gorica graz hit indigde juventus kinderlijk liverpool lyon maatje milan monargasken olympiakos omkoopschandaal ontnomen overleeft petit porto prinsensom rangers roda sportive sturm titel valenciennes voorronde weah werder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje