Vervelende kerst voor PSV: 0-2 nederlaag

18 december 2004 21:25

PSV gaat een vervelende kerst tegemoet. De laatste drie duels werd niet gewonnen en de voorprong in de competitie ging daardoor geheel verloren. En dat na een even uitstekend als verrassende eerste seizoenshelft. Net als tegen Feyenoord was PSV ook tegen Roda JC duidelijk de betere ploeg in de eerste helft. De ploeg verzuimde alleen om bij de eindpass en de afwerking op de goal zuiverder te zijn, waardoor het nog 0-0 stond. De ploeg wachtte echter geduldig op de goal.

Waar PSV eerder dit seizoen vaak geluk mee had, zat het nu tegen. In de 43ste minuut was Kon? Alex te slim af. Die probeerde met een sliding er nog iets van te redden, maar hij tikte Kon? aan. De Braziliaan moest vervolgens met rood van het veld. Bijna een minuutje later werd het nog erger. Bodnar schoot van ruim 20 meter een vrije trap fantastisch in de hoek, onhoudbaar voor Gomes.

PSV moest vervolgens in de tweede helft met 10 man op zoek naar de gelijkmaker. Roda JC was al de gehele eerste helft aan het tijdrekken, tevreden als ze waren met de 0-0. Dat ging de tweede helft uiteraard gewoon door. Via de counter waren ze af en toe zeer gevaarlijk tegen de tien van PSV.

PSV bleef echter ook gevaarlijk. Tegen een overmacht van verdedigers cre?erde de ploeg toch nog een behoorlijk aantal kansen. Gebrek aan zuiverheid in de laatste pass en een goed keepende Roda JC doelman voorkwamen echter de gelijkmaker en zorgde voor een einde van het jaar in mineur van PSV.

Bekijk het live verslag nog eens van minuut tot minuut van Celinefan via de link hieronder naar het scorebord.