Transparent
Inloggen
Sluiten

"PSV zou uitstel beslissing uitzendrechten willen"

22 december 2004 13:49

Verslaggever: JV

De clubs in de eredivisie zijn momenteel in het Zeister Figi Hotel bijeen om te beslissen over de uitzendrechten. Het NOS Journaal komt met het hardnekkige gerucht dat PSV uitstel van de beslissing wil, om alles beter te kunnen beoordelen. Het gerucht is waarschijnlijk gebaseerd op uitlatingen in het Algemeen Dagblad van PSV-voorzitter Rob Westerhof. Het is hem niet duidelijk wat PSV krijgt en wat andere clubs vangen en had de cijfers eerder gepresenteerd willen zien.

De Voorzitter Eredivisie NV, Michael van Praag, wist niets van uitstel en denkt dat het een vals bericht is. De geplande persconferentie van 16.00 uur gaat in ieder geval door en dan zal er ook meer duidelijkheid komen. Er wordt gestemd over zes paketten met televisie- en radiorechten. De mediawerkgroep van de Eredivisie CV leggen hun keuze vandaag voor aan de clubs. Elk voorstel heeft de steun van minimaal 12 van de 18 eredivisieclubs nodig.

John de Mol zou voor een bedrag van ruim 40 miljoen euro hebben geboden op het eerste en tweede uitzendrecht van de samenvattingen van alle eredivisiewedstrijden, de NOS ongeveer 32 miljoen euro. Voor het rechtstreeks uitzenden van eredivisiewedstrijden op het gesloten net zijn Telecombedrijf Versatel en UPC/Canal+ in de markt.

Meer op




Tags

uitstel eredivisie uitzendrechten eredivisiewedstrijden nos canal figi hardnekkige journaal mediawerkgroep michael paketten praag radiorechten samenvattingen telecombedrijf uitzendrecht upc vals versatel westerhof zeister

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage