Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: ADO in beroep tegen straf voor spreekkoren

28 december 2004 11:18

ADO Den Haag gaat in beroep tegen de straf die de tuchtcommissie van de KNVB heeft opgelegd. Dit doet ze naar aanleiding van de kwetsende spreekkoren bij de gestaakte voetbalwedstrijd tussen de Haagse club en PSV op 16 oktober. De tuchtcommissie veroordeelde ADO vorige week tot het spelen van twee wedstrijden zonder publiek, waarvan ??n voorwaardelijk.

ADO is het niet eens met de motivering van de tuchtcommissie, die luidt dat de club tijdens en na het duel onvoldoende maatregelen heeft genomen om de spreekkkoren tegen te gaan. ADO meent dat het er wel alles aan heeft gedaan om wanordelijkheden te voorkomen. De commissie van beroep van de KNVB zal zich nu buigen over de kwestie.

ADO Den Haag - PSV werd in de eindfase stilgelegd. Daarna werd de sfeer zo dreigend dat burgemeester Deetman verder spelen verbood. Scheidsrechter Temmink had na tachtig minuten meer dan genoeg van de kwetsende spreekkoren aan zijn adres. Ruim in de tweede helft stopte hij ermee nadat de stadionspeaker tevergeefs het publiek tot bedaren wilde brengen. Voor de wedstrijd werden PSV bussen bekogeld door ADO Den Haag supporters.

Meer op
Tags

ado beroep spreekkoren tuchtcommissie knvb kwetsende adres bedaren bekogeld buigen deetman gestaakte kwestie spreekkkoren stadionspeaker temmink tevergeefs veroordeelde voetbalwedstrijd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afrika amazon babadi bakayoko bankzitten basarnhem bodo bommel bosz degradatie feyenoord heerenveen izecson kampioenskandidaat lozano mislintat overtredingen santos schouten skipper teze til tillman tov utrecht vaio veerman verlenging videoland yates