Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV - Rode Ster Belgrado mooiste wedstrijd

29 december 2004 11:02

Verslaggever: JV

De supporters van PSV hebben de eerste competitiehelft het meest genoten van de beslissende kwalificatiewedstrijd voor de Champions League tussen PSV en Rode Ster Belgrado. De wedstrijd waar PSV een voor Europese begrippen ongekende uitslag neerzette (5-0), kreeg een waardering van 8,49 van de fans. Dit blijkt uit de Man of the Match-verkiezingen die we na elke wedstrijd houden; de cijfers worden hier samengevat.

Ondanks dat PSV - Arsenal (1-1) geen hoogstaande wedstrijd was, werd deze wedstrijd toch beloond met een 8,05. Het behalen van de 2e ronde, wat gevierd werd als een heus landskampioenschap, heeft hier ongetwijfeld mee te maken. De thuiswedstrijd waar mede winterkampioen AZ met kinderlijk gemak (5-1) de oren werd gewassen, staat met een 8,0 op de derde plaats. Weinig verrassend werd de enige thuisnederlaag tegen Roda JC als dieptepunt van de competitiehelft aangemerkt.

Opvallend is verder dat Champions League wedstrijden (6,88) gemiddeld hoger worden gewaardeerd dan competitiewedstrijden (6,32). In tegenstelling tot vorig seizoen werden de thuiswedstrijden (6,67) gemiddeld weer hoger gewaardeerd dan de uitwedstrijden (6,34). Een trend die verder nog opvalt, is dat augustus met een 7,20 de beste maand was en dat daarna de waarderingen per maand steeds lager werden. De laatste maand van de 1e competitiehelft, waar PSV maar ??n overwinning boekte, werd afgesloten met een waardering van 5,80. De hele 1e competitiehelft kreeg uiteindelijk een 6,50. Daarmee geven PSV-fans hun club een hoger cijfer dan de supporters van de concurrenten Ajax (5,73) en Feyenoord (5,95).

Meer op




Tags

competitiehelft ster aangemerkt arsenal dieptepunt feyenoord gemak gewassen hoogstaande kinderlijk landskampioenschap match neerzette roda samengevat thuisnederlaag trend verkiezingen waarderingen winterkampioen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte