Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verloor ??n keer van FC Volendam

23 januari 2005 13:10

Op 1 juni 1920 werd in Volendam een voetbalclub opgericht onder de naam Victoria. Drie jaar later veranderen de clubkeuren van rood-zwart naar oranje en de naam in FC Volendam. Door middel van de uitgifte van obligaties behoort FC Volendam ??n seizoen na de invoering van het betaalde voetbal ook tot de profclubs. In totaal speelde PSV drie duels voor de beker tegen de Noord-Hollanders. Het andere Oranje won nog nooit in Eindhoven. Ook niet voor de competitie.

In het seizoen 1971/72 wordt PSV in de 1/8 finale uitgeschakeld. FC Volendam weet in eigen huis met 1-0 te winnen. In het seizoen 1988/89 wint PSV in het Philips stadion voor de 2e ronde van het bekertoernooi met 2-1. Pas negen minuten na rust opende Romario de score. Twee minuten later bracht Johan Steur al de gelijkmaker op het bord. Met nog een kwartier te spelen gaf scheidsrechter Engbertzen PSV een strafschop omdat Jack Kemper van Volendam de bal met de arm zou hebben beroerd. Ronald Koeman knalde PSV vanaf 11 meter naar de volgende ronde.

In het seizoen 1992/93 wist PSV op de Dijk met 4-2 te winnen. Romario schoot de bal drie keer achter doelman Edwin Zoeterbier, Kalusha zorgde voor de openingstreffer. Vijf minuten voor tijd, bij een 3-0 stand, dacht PSV het rustiger aan te kunnen doen. Johan Streur en Michael Reiziger dachten daar anders over en brachten hun club terug op 3-2. In de voorlaatste minuut maakte Romario aan alle onzekerheid een einde.

Dinsdag om 20.00 uur staat de vierde bekerconfrontatie tussen PSV en FC Volendam op de agenda. Meer over de statistieken: archief.




Tags

volendam romario oranje archief bekerconfrontatie bord clubkeuren dijk engbertzen hollanders jack kalusha kemper knalde koeman michael obligaties onzekerheid reiziger steur streur uitgifte victoria zoeterbier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage