Topper tegen AZ blijft 0-0

12 februari 2005 21:25

D? competitiekraker tussen AZ en PSV kent geen winnaar. Het werd 0-0 tegen AZ in de Alkmaarder Hout. Het was zeker geen saaie, bloedeloze 0-0, maar een duel vol strijd, passie en spanning.

Het spel verplaatste zich van het doel van Timmer naar het doel van Gomes maar PSV kwam bij AZ nauwelijks in de problemen. PSV mocht zichzelf verwijten dat ze het betere spel van voor rust niet met een treffer wisten te belonen. Denny Landzaat moest een keer op de lijn ingrijpen na een kopbal van Wilfred Bouma. Ook Park en Cocu konden Timmer niet passeren. Een kopbal van Andr? Ooijer was wel raak, maar hij scoorde vanuit buitenspelpositie.

Doelman Gomes had voor rust geluk dat De Cler met een afstandschot de buitenkant paal raakte. De Braziliaanse doelverdediger hoefde maar ??n keer echt in actie te komen. Halverwege de tweede helft voorkwam hij dat Sektioui een goede invalbeurt met de openingstreffer bekroonde. Na rust was het duel meer in evenwicht.

Op jacht naar de felbegeerde koppositie van de eredivisie kon AZ niet voorkomen dat het bezoekende PSV het duel voor rust domineerde. Met opkomende centrale verdedigers ?n opkomende backs hielden de Eindhovenaren, net als in de meeste voorgaande wedstrijden dit seizoen, de tegenstanders ver van het doel van Gomes. PSV was ondanks dat ze een uitwedstrijd tegen de nummer twee speelde het meest in balbezit. In de score kwam dat niet tot uiting.

Bekijk ook het wedstrijdverslag van Celinefan van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.