Transparent
Inloggen
Sluiten

NRC: Schuld PSV stijgt met 13 miljoen euro

24 februari 2005 18:30

Verslaggever: RvN

Het NRC Handelsblad analyseerde in een artikel vandaag het jaarverslag van PSV. Daaruit blijkt dat de schuld met 13 miljoen euro is opgelopen tot 124 miljoen euro. Naast het eerder gecommuniceerde verlies over vorige seizoen van 5 miljoen euro is het uitkopen van de externe financiers mede verantwoordelijk voor het oplopen van de schuld, zo wist het NRC te melden. "De investeringen die in het spelersfonds zijn gedaan heeft PSV nu omgezet in leningen, waarbij de aflossing afhankelijk is van de verkoopopbrengst van enkele spelers. De waarde van het spelersfonds werd bij de afwikkeling vorig jaar geschat op 17,4 miljoen euro." aldus het NRC.

De schuld op het stadion zou zo'n 90 miljoen euro betreffen. Andere clubs zijn in tegenstelling tot PSV geen eigenaar en hebben daar dus ook de voordelen, maar ook de nadelen niet van. Een ander ander is dus ook niet te vergelijken met andere clubs. Tegenover de leningen staan min of meer gegarandeerde inkomsten in de toekomst. Het eigen vermogen bedroeg vorig jaar 8,7 miljoen euro negatief. PSV zou overigens kunnen rekenen op een garantievermogen (van achtergestelde leningen) van 33 miljoen euro.

Meer op




Tags

nrc spelersfonds aflossing analyseerde bedroeg eigenaar garantievermogen gecommuniceerde handelsblad jaarverslag uitkopen verkoopopbrengst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte