Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV vernedert Ajax in de Arena: 0-4

20 maart 2005 14:25

PSV legde vanmiddag de tekortkomingen van Ajax genadeloos bloot. Het elftal van Guus Hiddink zorgde er na de eerste wedstrijd al voor dat de ambities van Blind om Champions League voetbal te halen bijna al weer in de ijskast kunnen. PSV was niet onder de indruk van het tactische geharrewar in Amsterdam. Mark van Bommel was de grote man bij de koploper uit Eindhoven. Hij scoorde drie keer. Het andere doelpunt kwam op naam van Phillip Cocu. De Eindhovenaren spelen het hele seizoen al met een indrukwekkende nonchalance en dat was in de Arena niet anders.

Andre Ooijer, gepasseerd door van Basten, ging op rechts door, bracht de bal goed voor waar Cocu strak binnenkopte. In de blessuretijd van de 1e helft was het weer raak. Jan Vennegoor of Hesselink ging goed door en bezorgde de bal bij Mark van Bommel, die Bogdan Lobont volkomen kansloos liet. Negen minuten na rust had Jefferson Farfan enkele bewegingen in huis en kreeg hij een tikje van Maxwell op zijn enkel. Scheidsrechter Braamhaar gaf een strafschop, die door Mark van Bommel werd benut. De aanvoerder van PSV had vijf minuten later weer succes. Op aangeven van Farfan schoot hij de bal wederom langs Lobont nadat hij Wesley Sneijder op kinderlijke wijze opzij had gezet. De Arena liep vervolgens een half uur voor tijd leeg. PSV beperkte zich vervolgens tot het rondspelen van de bal en vond 0-4 wel genoeg.

Bekijk ook het wedstrijdverslag van minuut to minuut via de link hieronder naar het scorebord.




Tags

arena bommel cocu farfan lobont basten bewegingen bezorgde binnenkopte blind bloot bogdan braamhaar geharrewar hesselink hiddink ijskast kinderlijke maxwell nonchalance ooijer rondspelen strak tikje vennegoor wedstrijdverslag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage