Transparent
Inloggen
Sluiten

FC Utrecht wil in Eindhoven protesteren tegen play-offs

26 maart 2005 22:05

Verslaggever: JV

Alle supportersclubs uit de Eredivisie worden opgeroepen om in het weekend van vrijdag 1 april t/m zondag 3 april uiting te geven aan de afkeuring van de nieuwe competitieplannen van de KNVB waar de supporters het voornaamste slachtoffers lijken te worden. De supportersvereniging van FC Utrecht maakt zo spoedig mogelijk bekend met wat voor actie zij gaan komen als ze volgende week in Eindhoven tegen PSV spelen.

De clubs uit de Eredivisie moeten op 7 april aangeven of ze kunnen instemmen met de besluiten van het Burgemeestersoverleg van 16 maart. Omdat de taken van de politie in en om het stadion worden overgenomen door stewards zullen er volgend seizoen nog meer verplichte combiregelingen opgelegd worden. Uitkaarten worden verplicht en dienen niet meer als servicekaart voor die supporters die veel uitwedstrijden bezoeken en hierdoor zeker van een kaartje zijn maar als veiligheidsinstrument.

Zonder de uitkaart, waarop een pasfoto verplicht wordt, kun je geen uitwedstrijden meer bezoeken. De verplichte combi omzeilen betekent automatisch een stadionverbod voor 2 jaar. Een ander voorstel is om irisscans en andere biometrische herkenningsmiddelen in de seizoenskaart te stoppen en de persoonsgebonden clubkaart opnieuw in te voeren. Door al deze maatregelen maken de clubs meer kosten. De supporters draven voor deze kosten op.

Meer op


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws