Transparent
Inloggen
Sluiten

Verduidelijking kaartverkoop eigen vervoer; meer dan 60% van de kaarten hiervoor beschikbaar gesteld

27 maart 2005 21:32

Verslaggever: RvW

Mede op verzoek van en met informatie van PSV verduidelijken we hierbij het door PSV gevoerde beleid omtrent de kaartverkoop bij Europese uitwedstrijden en bij het duel tegen Olympique Lyonnais in het bijzonder.

2 jaar geleden heeft PSV in een overleg met de beide supportersverenigingen en andere supportersvertegenwoordigers besloten om het model van "alles in een verplichte combi naar Europese wedstrijden" te verlaten voor een vrijer regime. Het goede gedrag van supporters gaf mede aanleiding om te komen tot een lossere regeling. Hierop is besloten om 35 % van de beschikbare kaarten beschikbaar te stellen voor vrij vervoer. Tot dat moment was vrij vervoer dus niet mogelijk en het ging dus om een verruiming van de regelingen! Op deze manier heeft PSV de voorbije 2 jaar gewerkt.

Voorafgaande aan AS Monaco - PSV heeft PSV, wederom in overleg met de supportersverenigingen en op basis van de goede ervaringen van de voorbije 2 jaar, besloten om nog veel meer kaarten voor vrij vervoer beschikbaar te stellen. Hiermee heeft PSV bij wijze van pilot de 35 % regeling los gelaten. Van de 1700 mensen die in Monaco waren zijn er maar liefst 1200 op eigen gelegenheid gegaan. De supporters hebben zich zeer goed gedragen en PSV heeft daarop besloten om ook voor Olympique Lyonnais - PSV een ruime regeling te voeren.

Toen bleek dat PSV 2200 kaarten kon krijgen (dat zijn er ruim meer dan PSV aan Olympique Lyonnais beschikbaar stelt!) is de verdeling als volgt gemaakt:
- 700 kaarten aan de Supportersvereniging PSV t.b.v. busreizen (ca. 31%)
- 140 kaarten aan de Stichting Oost Reizen t.b.v. busreizen (ca. 7 %)
- 1360 kaarten ticketbox vrij vervoer. (ruim 60 %)

DUS: in tegenstelling tot de afspraken die er liggen is VEEL MEER dan de afgesproken 35 % beschikbaar gesteld aan vrij vervoer. 38 % is gereserveerd voor busvervoer terwijl 62 % voor vrij vervoer is gereserveerd.


Vanwege het feit dat veel supporters een kaartje mislopen, is bij sommigen de indruk ontstaan dat er veel kaarten beschikbaar waren gesteld gekoppeld aan de busreizen. Gezien de cijfers blijken er net als tegen Monaco echter veel meer kaarten beschikbaar gesteld voor eigen vervoer. Vanwege het succes van PSV in Europa willen echter veel meer fans mee naar de uitwedstrijd in Lyon, waardoor sommigen buiten de boot vallen.

Meer op




Tags

vervoer busreizen lyonnais monaco regeling supportersverenigingen verduidelijking busvervoer combi gevoerde kaartje lossere lyon oost pilot regime supportersvereniging supportersvertegenwoordigers ticketbox verdeling verduidelijken verruiming

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte