Transparent
Inloggen
Sluiten

Speeldata volgend voetbalseizoen

15 april 2005 23:55

Verslaggever: JV

De KNVB heeft de speeldata van het voetbalseizoen 2005 - 2006 vastgesteld. Het eerste jaar 'eredivisie nieuwe stijl begint in het weekeinde van 13 en 14 augustus. De strijd om de Johan Cruijff-schaal heeft plaats op 7 augustus. De play-offs beginnen volgend jaar op zaterdag 22 en zondag 23 april. Op 14 mei is de laatste speelronde. De nieuwe opzet van de competitie, voorlopig voor ??n jaar, werd 16 maart goedgekeurd door minister Remkes van Binnenlandse Zaken, de KNVB, de betrokken gemeenten en de politie. Op verzoek van de politie werd afgezien van wedstrijden op 31 december, 1 januari en 4 januari. Op tweede kerstdag en 29 december staan wel eredivisieduels ingeroosterd.

Vanwege het wereldkampioenschap in Duitsland, dat op 9 juni 2006 begint en op 9 juli 2006 eindigt, staat komend seizoen een korte winterstop ingepland. Na de laatste ronde van 2005, op 29 december, hervatten de profs de competitie op 13 januari. Andere belanghebbende data zijn 9 en 10 augustus en 23 en 24 augustus, als de derde voorronde van de Champions League wordt gespeeld waaraan de nummer twee van de eredivisie meedoet. Voor de aanstaande Nederlandse kampioen start het nieuwe Europese avontuur pas op 13 of 14 september.

Meer op




Tags

speeldata eredivisie knvb afgezien belanghebbende duitsland eredivisieduels ingepland ingeroosterd kerstdag minister remkes stijl voorronde weekeinde wereldkampioenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte