RBC: Moens, Cas, Stassin (Brunswijk \'63), Heye, Bakboord, Schops, Hertog, Kooistra (Cales \'80), Iwan, Van Galen (Van Helmond \'85), Blinker

PSV: Coutinho, Faber, Addo (Van Nistelrooij \'46), Hofland, Bouma, Ramzi (Bégelund \'78), Van Bommel, Vogel, Kolkka, De Jong, Kezman (Bruggink \'61)

Kleine overwinning van de landskampioen

Ondanks naween feest toch drie punten

(Door: Joris Westerbeek)

RBC-PSV was het affiche van de degradant tegen de kampioen. Verder niks op het spel. PSV moet ritme houden voor de bekerfinale, en voor RBé Tja, ik weet het niet. Ook was het een beetje de wedstrijd van Gino Coutinho. Het was toch wel een beetje een aparte week voor hem. Eerst in de kampioenswedstrijd 25 minuten meespelen als invaller, een dag erna het doel schoonhouden bij het 2e in hun laatste wedstrijd, en dan nu in de basis bij het 1e. Dat zullen niet veel keepers kunnen zeggen, dat ze dat op hun 18e hebben bereikt. Dat was denk ik voor PSV het meest interessante aan deze wedstrijd. Overigens heb ik deze wedstrijd door andere verplichtingen van een afstandje moeten volgen.
Onze kampioenen startten in de volgende opstelling: Coutinho; Faber, Addo, Hofland, Bouma; Ramzi, Vogel, Van Bommel, Kolkka, Kezman en de Jong. Het leek er op dat Gerets met deze opstelling jongens wat speeltijd wil geven. Hoewel ik niet verwacht dat in de Amstel Cup-finale jongens als Addo, Kolkka en de Jong in de basis zullen staan. Maar dat is een beetje speculeren in het luchtledige. Aangezien Addo met het 2e in Doetinchem een uitstekende wedstrijd had gespeeld, verwachtte ik wel wat van hem, maar het kwam er opnieuw niet uit. Hoewel hij ook met het 2e achterin niet echt goed uit de verf kwam. Pas toen hij op het middenveld ging voetballen, ging het lekker. Maar al met al was de 1e helft van PSV-zijde zeer matig. RBC voetbalde nog best aardig zonder echt heel gevaarlijk te worden. PSV kwam via een makkelijk gegeven, en door Kezman benutte, strafschop op 1-0, in de 25e minuut, maar niet eens onverdiend kwam RBC vlak voor rust langszij via Hertog. Even daarvoor werd oud-PSVer Iwan nog gestuit door Coutinho.
PSV startte de 2e helft fanatieker. Ze wilden dus blijkbaar niet afgaan. En terecht trouwens. Met Van Nistelrooij voor Addo, ging PSV in elk geval meer vooruit voetballen. Via een goede actie en mooie afronding van Van Bommel komt PSV dan ook weer op voorsprong, halverwege de 2e helft. En vlak daarna verving Bruggink Kezman. Eigenlijk gebeurde daarna niets noemenswaardigs meer, waardoor PSV ondanks alles, maar voornamelijk denk ik het kampioensfeest van zondag, toch weer drie punten meenam naar Eindhoven. De waarde van deze wedstrijd was vooral Coutinho laten wennen aan spelen op het hoogste niveau. Wellicht moet hij toch de bekerfinale spelen. En daarmee hebben we meteen een bruggetje, want de bekerfinale is nog de enige wedstrijd die nog echt telt voor PSV, hoewel natuurlijk zondag Ruud en Doelen een prachtig afscheid verdienen en krijgen! Dus met dat afscheid als opwarmer, op naar De Kuip!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.