Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV-De Graafschap 3-2 (2-2)

Scoreverloop:
0-1 Turpijn (\'11)
1-1 Rommedahl (\'14)
2-1 Van der Doelen (\'29)
2-2 Fuchs (\'40)
3-2 De Jong (\'70)

Arbiter: Sterk

Toeschouwers: 31.000

Geel:

Opstellingen:

PSV: Coutinho, Faber, Bégelund (de Jong), Hofland, Heintze, Rommedahl, Van der Doelen (Stinga), Van Bommel, Bruggink, Kezman (Ramzi),Van Nistelrooij

De Graafschap: Postma, Bot, Nok, Berck Beelenkamp, Frénkel, Meerdink, Den Turk, Van der Brom, Fuchs, Valeev, Turpijn

PSV breekt record

Waardig afscheid Bjorn, Ruud en Ovi

(Door: Joris Westerbeek)

De week naar de wedstrijd toe werd er niet gespeculeerd wie er wel of niet mee zouden doen. Nee, PSV - De Graafschap stond in het teken van het afscheid. Ruud van Nistelrooij, Bjorn van der Doelen en ook Ovidiu Stinga zouden hun laatste thuiswedstrijd als PSV-er spelen. Tenminste, voorlopig dan. Vooral het vertrek van onzeéDoelué moest een mooi afscheid worden. Verder was er natuurlijk ook het record van 1987/1988 dat kon worden geevenaard, 32 wedstrijden ongeslagen in de competitie. Al met al toch twee mooie doelen om er een prachtige dag van te maken. Eric Gerets had, zoals wel vaker, weer een verassing in zijn opstelling. Natuurlijk speelde van der Doelen, maar ook Kaspar Bogelund stond in de basis. Omdat Waterreus en Nikiforov, naast de al langer geblesseerde Ooijer, ontbraken, startte PSV in de volgende opstelling: Coutinho; Bogelund, Faber, Hofland en Heintze; Rommedahl, van Bommel, v/d Doelen en Kezman; Bruggink en Van Nistelrooij. Wederom Kezman dus weer vanaf links. Ik hoop toch dat Gerets donderdag kiest voor Van Nistelrooij of Kezman, anders gaat het denk ik weer niet lekker lopen.
PSV startte agressief met een paar kleine kansjes tot gevolg. Mateja Kezman raakte al vroeg in de wedstrijd geblesseerd, en zo maakte hij in de twee wedstrijden tegen De Graafschap toch zeker wel 10 minuten vol. Officieel daé Ramzi viel in de 7e minuut dus al in voor Kezman. PSV startte dus redelijk, maar het was De Graafschap dat na zén tien minuten op 0-1 kwam. Na een klutsbal kwam de bal voor de voeten van Turpijn die beheerst afrondde. Gelukkig voor de wedstrijd en PSV werd het al snel daarna 1-1. Een prachtige lange bal van Hofland (a la Frank de Boer?!) werd goed aangenomen door Rommedahl, hij kapte naar binnen en schoot beheerst in de lange hoek raak. De wedstrijd bleef wel erg rommelig. Bij PSV ontbrak het aan scherpte en nauwkeurigheid in de passing. Maar ondanks het geplande afscheidsfeest wilde De Graafschap uiteraard niet meewerken, omdat zij nog strijden om de 15e plaats. PSV kwam ook na een rommelige situatie op 2-1. Het was Van der Doelen die hem maakte, wat uitzinnige vreugde teweeg bracht. Zo werd het een bijzonder mooi afscheid. Niet lang daarna stond het weer 2-2. Hofland vatte een situatie te licht op waardoor PSV-huurling Robert Fuchs beheerst de gelijkmaker aantekende. Bij deze stand werd ook de rust aangevangen.
Na de hervatting bleef de wedstrijd rommelig. PSV kreeg wel een aantal kansjes, waarbij met name Van Nistelrooij nadrukkelijk op zoek was naar eenéafscheidstreffer'. 1 keer was hij heel dichtbij, maar Postma redde fraai na een schot uit de draai. Ook Ramzi was een keer dichtbij de 3-2, maar opnieuw Postma stond een doelpunt in de weg. Na een klein uur voetballen kwam John de Jong voor Bogelund. De Jong zorgde ook voor extra dreiging. Een mooie een-twee met Van Nistelrooij werd nog over getikt door Postma, een corner van Bruggink werd onberispelijk binnengekopt door De Jong: 3-2.
Daarna was het tijd voor het afscheid. De ene afscheidnemer kwam voor de andere: Stinga verving Doelen! Een ovationeel applaus en veel kippenvel waren het gevolg. En als iemand dat verdiend heeft is het Doelen wel!! Zijn transfer naar FC Twente is hem ook gegund! Na deze wissel ging PSV nog wel even op jacht naar de 4-2 en met een schot op de paal was captain Van Bommel ook heel dichtbij, maar het bleef toch bij 3-2. En ik denk dat daar alle partijen wel vrede mee konden hebben.
En toen begon het afscheidsfeestje voor Van der Doelen, Van Nistelrooij en Stinga. Ze kregen alledrie een persoonlijk woordje van voorzitter Van Raaij en een hand en bloemen van ons aller Luc. Ook leuk om hem weer een keertjeéop het velé terug te zien. Het werd een prachtig emotioneel afscheid, en kampioenen,éYoéll never walk aloné.
Vooral voor Van Nistelrooij is er echter niet veel tijd om na te genieten. Donderdag wacht Twente namelijk in De Kuip. En om de dubbel te kunnen halen moet nog 1 keer alles uit de kast!!

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Kezman9 (6 pts.)
2. FC Spar (6 pts.)
3. grasmat (5 pts.)
4. Hercules (4 pts.)
5. Same13 (4 pts.)
6. PSVHGV (4 pts.)
7. ruudjedewit (4 pts.)
8. Marscha Teurlinckx (3 pts.)
9. vakkie-OO (3 pts.)
10. Gronihoven (3 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.