Willem II: De Vlieger, Jaliens, Mathijsen Van Nieuwstadt, Janssens, Caluwe, Landzaat, Victoria, Ceesay, Bombarda (Sanou '77), Abdellaoui (Mariana '79)

PSV: Kralj, Colin (Wielaert '73), Hofland, Nikiforov (Gakhokidze '60), Bouma, Rommedahl, Vogel, Van Bommel, Vennegoor of Hesselink, Bruggink (De Jong '70), Kezman

PSV krijgt er flink van langs in Tilburg

(Door: JW)

PSV heeft vanavond 3 dure punten verloren in Tilburg tegen Willem II. In de eerste helft ging het nog vrij gelijk op tussen beide ploegen, ook al waren de betere kansen voor de Tilburgers. Dat resulteerde na 27 minuten voetbal in de 1-0 voor Willem II. Het was Mariano Bombarda die in het zestien-metergebied goed de bal vasthield, wegdraaide van zijn bewaker Nikiforov en de bal achter Ivica Kralj kegelde.
Na rust waren nog altijd de betere kansen voor Willem II dat duidelijk gebruik maakte van het vormverlies van de achterste linie van PSV de laatste weken. Na 52 minuten werd het dan uiteindelijk 2-0, na een fout van Hofland kon Jattoo Ceesay op rechts vrij opkomen en de bal op maat bij Bombarda afleveren die voor de tweede van de avond kon tekenen. Tien minuten later was het drama voor PSV helemaal compleet, uit een vrije trap van Willem II die aanvankelijk door PSV werd afgeslagen kon Joris Mathijsen de bal voor de 3de keer tegen de netten schieten. Na die goal was de wedstrijd vanzelfsprekend beslist. PSV deed nog iets terug met Mateja Kezman die na goed werk van Vennegoor of Hesselink de 3-1 kon maken, maar verder dan dat kwam PSV niet. De landskampioen moest daarna toezien hoe het door Willem II compleet werd weggetikt en haast geen kans meer bij elkaar voetbalde.

Na 3 wedstrijden staat PSV nu dus op 4 punten, zeer teleurstellend voor de landskampioen van het afgelopen jaar. Genoeg werk aan de winkel voor Eric Gerets en de rest van de technische staf van PSV dus.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.