Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV-Lazio Roma 1-0 (1-0)

Scoreverloop:
1-0 Hofland (\'40)

Arbiter: McCurry (Sch)

Geel: Hofland, Faber (PSV) Simeone, Stankovic, Couto, Colonnese, Claudio Lopez (Lazio Roma)

Opstellingen:

PSV: Kralj, Faber, Hofland, Nikiforov, Bouma, Van Bommel (Lucius \'62), Vogel, Rommedahl (Gakhokidze \'72), Kezman, Ramzi, Bruggink (Vennegoor of Hesselink \'88)

Lazio Roma: Peruzzi, Collonese, Couto, Pancaro, Baggio, Giannichedda, Simeone (Stankovic \'38), Fiore, Mendieta (Poborsky \'72),Lopez, Kovacevic (Inzaghi \'73)

Degelijke zege PSV op Lazio(Door: Niels van der Laan)

Daar waar PSV in de competitie nederlaag aan nederlaag koppelt, zo degelijk speelt PSV inmiddels in de Champions League. Daar waar PSV geen puntverlies in een thuiswedstrijd kon veroorloven wint PSV opnieuw, ditmaal tegen hetégroté Lazio Roma. Vooraf was PSV reeds favoriet, Lazio had tientallen blessures en speelde al weken slecht. Maar een team met Simeone, Baggio, Mendieta, Peruzzi, noem ze verder maar op, blijft toch een aantal klasses beter dan het huidige PSV. Een team dat Stankovic, Poborsky en Inzaghi op de bank heeft zitten blijft altijd zeer gevaarlijk. Maar goed, elke Europese ploeg mag toch inmiddels weten dat elf vedettes nog lang geen goed spelend team maakt. Enkel Lazio, dat koopt om te kopen, heeft dat nog niet begrepen.

PSV speelde de eerste helft goed tegen de Romeinen. PSV startte met dezelfde opstelling als tegen Heerenveen, met dien verstande dat Addo was vervangen door de weer fitte Kevin Hofland. PSV dwong Lazio ver terug en kreeg mogelijkheden op de openingtreffer. Kezman en van Bommel waren beide dicht bij een doelpunt, maar misten het raffinement om te scoren.

Lazio hield het bij verdedigen en kwam maar niet uit de schulp. PSV nam het initiatief en het was wachten op de openingstreffer. Die bleef echter lang uit. Opnieuw was de laatste pass een probleem voor de voorste linie van de Eindhovense ploeg. Het leek de ploeg na een half uur te wreken. Mendieta nam de bal vanuit een hoge bal vol in de volley op de slof en schoot de bal in de kruising. Iedereen in het stadion zag de bal gaan en telde hem al. Men rekende echter buiten de waard, in persoon van Ivica Kralj. Middels een schitterende vliegende safe wist hij de bal alsnog tegen de paal te krijgen om zodoende een doelpunt te voorkomen. Een schitterende redding van de Joegoslaaf die PSV dat beetje kracht gaf wat het nodig had. PSV voelde dat het goed zat en geloofde weer in de degelijkheid van de verdediging.

En juist een verdediger brak het duel open. Na een corner van Bruggink kopte Hofland de bal in eerste instantie voor de goal. Daar stond Kezman die de bal terugbracht voor de voeten van Hofland die ineens uithaalde. Peruzzi was kansloos. Het stadion ontplofte. Een zeer belangrijke treffer voor een PSV dat in de competitie maar niet wil draaien, maar in de Champions League het ene goede duel met het andere afwisselt.

Vlak voor rust ontkwam Lazio aan het noodlot. Het was Couto, de meest walgelijke speler op het veld, die tot tweemaal toe ontkwam aan een rode kaart. Eerst trapte hij met zijn noppen vol op de knie van Mateja Kezman die kermend op de grond bleef liggen. De scheids had niks gezien en deed het zaakje als nietszeggend af. Het stadion werd gek en schreeuwde om een kaart. Die kreeg Couto even later, de kleur was echter geel. Bij een kopduel had de schandalige verdediger geen enkel oog voor de bal en trapte opnieuw Kezman met zijn noppen vol in zijn rug. Slechts geel voor hem, met een lachend gezicht merkte hij dat zijn opzet geslaagd was.

De tweede helft was beduidend minder van kwaliteit. PSV was bang in het geslepen countermes van de Italianen te lopen en hield de pot goed dicht. Enkel Claudio Lopez kreeg een goede mogelijkheid. Zijn schot was echter dermate slecht dat Kralj niet eens in actie hoefde te komen. PSV kreeg nog enkele kansen via van Bommel en Hofland, maar ook zij konden de beslissende treffer niet binnenschieten. En hoe langer de tweede goal op zich deed wachten, hoe moeilijker PSV begon te voetballen. Het is altijd een moeilijke situatie, aanvallen of consolideren. Bij een 1-0 voorsprong weet je het nooit.

PSV hinkte op twee gedachten, maar Lazio was onmachtig ook maar iets uit te richten. Pas in blessuretijd kreeg de Italiaanse club dé mogelijkheid van de wedstrijd. Uit een prachtige steekbal kwam Inzaghi zomaar ineens oog in oog met doelman Kralj. Inzaghi speelde de bal snel weg richting achterlijn om zich vervolgens vol overgave over de benen van Kralj te laten vallen. Een mooi stukje theater, waar menig arbiter een penalty voor had gegeven. De Schot hield zich in en behoedde PSV voor een enorme domper.

Waarschijnlijk wés het ook een penalty. Kralj was zo dom om niet met zijn handen, maar met zijn voeten naar de bal te gaan. Inzaghi was zo dom om geen moment de indruk te wekken een goal te willen maken. Dat kwam hem uiteindelijk duur te staan.

Van Bommel was toen al lang en breed vervangen. De maarschalk op het middenveld liep een knieblessure op en is waarschijnlijk weken uit de roulatie. Een enorme domper op de feestvreugde na afloop van het duel. Ook de overwinning van Galatasaray kwam PSV niet best uit. Met zes punten uit drie duels staan we nu samen met Nantes en Galatasaray bovenaan. Het kan nog alle kanten op. De eerste stappen op weg naar de tweede ronde zijn echter gezet en dat is vooral voor het moraal van levensbelané

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Eendracht maakt macht (7 pts.)
2. Mark Bottelier (7 pts.)
3. Foxy (6 pts.)
4. Peter (6 pts.)
5. Lars (6 pts.)
6. Luc01 (6 pts.)
7. brugginklover-4ever (6 pts.)
8. Parcye (6 pts.)
9. wessel (6 pts.)
10. stakio (6 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.