PSV: Kralj, Faber, Nikiforov (Lucius \'70), Hofland, Heintze, Rommedahl, Vogel, De Jong (Gakhokidze \'46), Ramzi (Vennegoor of Hesselink \'39), Bruggink, Kezman

Vitesse: Van Fessem, Cornelisse, Stefanovic, Kreek, Nanu, Diarra, Van der Schaaf, Janssen, Babangida (Sikora \'57), Van Beukering (Amoah \'76), Claessens

PSV in diepe crisis in competitie

Eindhovenaren thuis kansloos tegen Vitesse

(Door: Joris Westerbeek)

Na opnieuw een sterke overwinning in de Champions League moest tegen Vitesse blijken of PSV het ditmaal wel een vervolg kon geven in de competitie. De voortekenen waren goed, hoewel de absolute leider van het elftal, zeker als het niet draait, de rest van het jaar niet meer mee doet. Mark van Bommel moest vervangen worden, en John de Jong stond voor de ondankbare taak dit zo goed mogelijk te doen. Johann Vogel neemt voorlopig de aanvoerdersband over. Ook Bouma was geblesseerd uit de wedstrijd tegen Lazio gekomen, zodat er ook weer plaats in het elftal was voor good-old Jantje Heintze. De opstelling zag er verder als volgt uit: Kralj; Faber, Nikiforov, Hofland, Heintze; Rommedahl, Vogel, De Jong, Ramzi; Bruggink en Kezman.
De wedstrijd startte al slecht bij de toss. Vitesse won de toss, en daardoor moest PSV eerst naar West spelen. PSV startte nog wel agressief, en ook Vitesse deed aardig mee, zodat het vanaf het begin op en neer volgde. Slordig balverlies leidde in de 9e minuut de 0-1 in. Een steekpass zette Claessens alleen voor Kralj, die beheerst scoorde. Opnieuw kwam PSV achter. En sinds die negende minuut kwam PSV eigenlijk ook niet meer in de wedstrijd. PSV ging weliswaar op jacht naar de gelijkmaker, en kwam 2x dicht in de buurt, maar Bruggink stuitte beide malen op Van Fessem, Vitesse won eigenlijk over het hele veld de duels, en kreeg ook de beste kansen. Claessens kwam nog een keer alleen voor Kralj, maar hij schoot slap in zodat Kralj redding kon brengen. Halverwege de 1e helft was Kralj echter opnieuw kansloos, toen Janssen vanaf de punt zestien meter een vrije trap in de kruising joeg. Een fantastische vrije trap of een keepersfout? De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Feit was wel dat het 0-2 was. ZĂ©n tien minuten voor rust kwam PSV dan ook al met de eerste wissel, Vennegoor voor de onzichtbare Ramzi. Maar ook Vennegoor kon weinig potten breken. Eind van de eerste helft moet dan ook nog John de Jong geblesseerd naar de kant, na een botsing met Cornelisse. Als het tegenzit, dan zit het ook goed tegen, blijkbaar. We gingen rusten met 0-2. En een terecht fluitconcert begeleidde de spelers naar de kleedkamers.
Gakhokidze is aan het begin van de 2e helft dan de vervanger voor De Jong. PSV zet nog een keer goed aan, en Gakhokidze is dichtbij de 1-2, maar zijn schot wordt knap naast getikt door de doelman van Vitesse. Naarmate de 2e helft vordert wordt PSV alsmaar zwakker, en gaat Vitesse steeds beter gebruik maken van de ruimte. Zo schieten ze nog een keer op de paal, en verprutst Sikora 2 goede kansen, als hij 2x alleen op Kralj af mag en niet scoort. En zo wordt het een kansloze nederlaag voor PSV, waarbij ze met 0-2 nog redelijk goed wegkomen ook. Vooral het middenveld wordt totaal overlopen. De middenvelders van Vitesse moeten een heerlijke avond gehad hebben, zoveel ruimte als ze kregen.
Extra domper op deze avond was dat er na afloop maar liefst 2! spelers, Hofland en Vennegoor, de moeite namen om het publiek te bedanken. Alsof wij het leuk vinden?! Aanvoerder Johann Vogel is zelfs als een van de eersten naar binnen. Aanvoerder? Wat mij betreft niet meer. Laat een echte leider aanvoerder zijn, in dit geval opper ik dus voor Hofland. Die gaat tenminste voorop in de strijd en weet de supporters ook te waarderen.
Hoe nu verder? Het kampioenschap moeten we maar snel vergeten. We moeten nu van wedstrijd naar wedstrijd gaan werken, en zorgen dat we met enorm veel strijd, want daar moet het mee beginnen, er langzaam maar zeker weer bovenop komen. Want alleen met zijn allen, en met keihard werken komen we hier weer uit.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.