Roda JC: Kalac, Rudge, Vrede (Luijpers \'55), Tomasic, Sonkaya, Van Dessel, van Dijk (v.d.Luer \'46), Vandenbroeck, Soetaers (Zafarin \'74), Anastasiou, Lawal

PSV: Lodewijks, Bouma, Faber, Hofland, Heintze, Ooijer, Vogel, De Jong, Ramzi (Rommedahl \'46), Bruggink (Lucius \'65), Kezman (Vennegoor of Hesselink \'74)

PSV wint degradatieduel

Eindelijk weer competitiewinst

(Door: Joris Westerbeek)

Het affiche voor Roda JC - PSV was er een dat er niet veel van te voren hadden bedacht. Na 8 wedstrijden competitie, de nummer 18 tegen de nummer 13. Voor PSV was het zaak om de lijn naar boven, tegen AZ ingezet, voort te zetten. Door andere verplichtingen kon ik er helaas zelf niet bij zijn, maar hier dan in elk geval een verslag.

In de aanloop naar deze wedstrijd toe kende PSV weinig problemen, behalve dan dat de keepers Waterreus, Kralj en Coutinho niet beschikbaar waren. Zo startte PSV in dezelfde opstelling als dinsdag tegen AZ, dus met Lodewijks; Ooijer, Faber, Hofland en Heintze; Ramzi, Vogel, De Jong en Bouma; Kezman en Bruggink.

PSV startte net als dinsdag fel en agressief en de eerste kansjes waren dan ook voor de Eindhovenaren. Roda JC speelde om niet te verliezen en dus met een groot middenveld. Tegen dit soort voetbal heeft PSV het het hele seizoen moeilijk. Gelukkig kwam PSV eindelijk weer eens op voorsprong in een wedstrijd. Het was pas de tweede keer dit seizoen, in de competitie, dat ze niet eerst op achterstand kwamen en weer achter de feiten aanliepen. Maar in plaats van door te gaan en verder uit te lopen ging PSV achteruit lopen en proberen de voorsprong te consolideren. Zo ontspon zich een wedstrijd waarin PSV niet teveel risicés wilde nemen en Roda ook niet echt gevaarlijk kon worden. Wel noemenswaardig nog was een schot van grote afstand van Andre Ooijer, maar hij raakte de bovenkant van de lat. In het verloop van de eerste helft werd de wedstrijd slechter en werden er aan beide kanten veel fouten gemaakt. Maar PSV haalde met een voorsprong de rust.

De tweede helft begon met een spelerswisseling aan PSV-kant: Rommedahl vervangt Ramzi. Ramzi werkte hard en voerde zijn taken goed uit, maar kon aanvallend niks brengen. Vandaar dat deze wissel ook een logische was. Roda ging op jacht naar de gelijkmaker, maar het was machteloos en ook PSV bleef matig voetballen. Het resultaat ging vandaag voor alles, en terecht overigens! Roda kwam naarmate de tweede helft vorderde gevaarlijk dicht in de buurt van Lodewijks en Gerets greep in door het middenveld te versterken met Lucius in plaats van Bruggink. Roda was nog één keer dicht bij de gelijkmaker, maar Lodewijks redde goed bij een vrije trap van Van der Luer.

De slotfase was tumultueus, doordat Lodewijks bekogeld werd door het Roda-publiek.éDe zestieé werd schoongemaakt en de wedstrijd werd vervolgd, ook omdat Bossen deze mensen het niet waard vond teveel aandacht te schenken. PSV werd in de slotfase nog een zuivere penalty ontnomen toen de voor Kezman ingevallen Vennegoor neer werd gelegd. Maar ook 1-0 is drie punten en zo haalde PSV dan ook het eindsignaal.

Eindelijk weer een competitieoverwinning!! Bittere noodzaak en uitstekend voor de moraal nu de Champions League zijn vervolg weer krijgt. Dinsdag wacht de zware uitwedstrijd tegen Lazio namelijk. En ook Lazio heeft gewonnen in de competitie, pas hun eerste overwinning dit seizoen, en zij strijden voor hun laatste kans.
Het wordt eenébattlé, a.s. dinsdag. Laten we met zijn allen, zowel thuis voor de buis als in het Olympisch stadion in Rome, ervoor gaan! Zodat we eindelijk die tweede ronde een keer halen!!

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.