Lazio Roma: Peruzzi, Couto, Stam, Favalli, Giannichedda, Pancaro, Mendieta, Poborsky, Negro (\'72), Fiore (Baggio \'82), Inzaghi (Crespo \'60), Claudio Lopez

PSV: Lodewijks, Nikiforov (Vennegoor \'65) Ooijer, Faber, Hofland, Heintze (Bruggink \'83), De Jong,(Lucius \'46), Vogel, Bouma, Rommedahl, Kezman

PSV mist gelijkspel in Rome

PSV speelt goed maar vergeet te scoren

(Door: Joris Westerbeek)

De Champions League vervolgde zich voor PSV met de uitwedstrijd in Rome, tegen Lazio. Na de laatste twee competitiewedstrijden heeft de ploeg weer meer vertrouwen gekregen, zodat PSV met een positief de wedstrijd in kon gaan. Op de bekende blessuregevallen na, waren er geen personele problemen voor PSV. Omdat voor PSV het uitgangspunt een punt was, had Erik Gerets gekozen voor een wat behoudender taktiek. Nikiforov was libero dat ten koste ging van Arnold Bruggink, die dus op de bank begon. Verder verving Rommedahl Ramzi, omdat PSV de snelheid van Rommedahl op de counter goed kon gebruiken. PSV startte dus in de volgende opstelling:
Lodewijks; Ooijer, Faber, Nikiforov, Hofland, Heintze; Vogel, De Jong en Bouma; Rommedahl en Kezman.
PSV startte niet scherp aan het duel, en het was dan ook Lazio dat de eerste kans kreeg. Rond de 10e minuut kreeg Lopez via een steekbal een goede kans, maar hij schoot voorlangs. PSV leek door dit moment wakker te worden en begon gaandeweg de 1e helft de wedstrijd te controleren. Langdurig balbezit volgde, maar echte grote kansen leverde dat niet op. Rommedahl was een keer dichtbij, maar de keeper redde, en de rebound kwam net achter Bouma terecht, waardoor deze overschoot. Later was het Bouma die uit een voorzet van de uitstekend spelende Heintze naast kopte. Lazio deed relatief meer met het balbezit, hoewel het niet echt dicht bij een treffer kwam. Kezman kreeg nog een kansje, maar het was toch Lazio dat rond de 35e minuut de voorsprong nam. PSV leed balbezit op het middenveld, en Mendieta kreeg alle tijd om met een prachtige pass Fiore vrij voor Lodewijks te zetten. Uit een moeilijke hoek schoot deze prachtig raak. Lazio kreeg hierdoor meer vertrouwen en begon beter te voetballen, zonder echt dichtbij meer treffers te komen. Zo werd met 1-0 de rust bereikt. PSV was de betere ploeg, maar echt veel kansen waren er aan beide kanten niet geweest.
De 2e helft startte met een wissel, Lucius voor De Jong. Dit om Mendieta beter op te vangen. Lazio kreeg sowieso juist op het middenveld veel ruimte, waar het overigens weinig mee deed. Lazio bleef de betere ploeg, en na zén 10 minuten in de 2e helft kwam het op 2-0. Lopez schoot een penalty raak. Nikiforov werd namelijk gestraft bij een duw en trekduel in de zestien met Inzaghi. Ontzettend zwaar gestraft, maar ook ontzettend onhandig voor een speler met zoveel ervaring. Direct hierna kwam PSV weer terug in de wedstrijd doordat Heintze goed doorzette, de achterlijn haalde en Kezman een niet te missen kans bood: 2-1. Met nog 25 minuten te spelen ging PSV weer in het vertrouwde systeem spelen. Vennegoor kwam in het veld voor Nikiforov. Hierna begon PSV met pressing de wedstrijd te domineren, het spel ging goed over de vleugels en er werden een aantal uitstekende kansen gekeerd. Met name Rommedahl, die een zwakke wedstrijd speelde, ging slordig met een aantal goede mogelijkheden om. Verder redde de doelman van Lazio fantastisch bij een knappe kopbal van Vennegoor, en bij een scherpe voorzet van Bouma. Ook was PSV na een van de vele corners dicht bij de gelijkmaker maar zowel Ooijer als Faber hadden geen geluk in de afronding. Nadat Lazio een aanvaller inwisselde voor een verdediger, kwam PSV minder vaak meer gevaarlijk voor de goal, en uiteindelijk bleek er net geen gelijkspel meer in te zitten.
Na de wedstrijd blijft de vraag waarom PSV niet meteen vanuit haar eigen speelwijze voetbalde. Toen ze eenmaal weer 4-4-2 speelden domineerden ze de wedstrijden, ze waren, om met Kevin Hofland te spreken,éHeer en meesteé!. Maar feit blijft wel dat je eigenlijk minimaal een punt te weinig uit deze wedstrijd haalt. Omdat Nantes en Galatasary in Istanbul 0-0 speelden, heeft PSV aan 4 punten genoeg om de volgende ronde te halen. Volgende week moet er echter wel gewonnen worden tegen Nantes, en daarna mag er dus niet verloren worden van Galatasaray. Het is absoluut mogelijk om de volgende ronde te bereiken, en PSV heeft alles nog in eigen hand. Maar hebben we het niet vaker in eigen hand gehad?? Laat de ploeg nu dan tonen dat ze volwassen is geworden en nu eindelijk eens de volgende ronde in de Champions League halen. En aan de supporters om onze jongens naar de drie punten te schreeuwen in de thuiswedstrijd tegen Nantes.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.