PSV: Lodewijks, Ooijer (Bégelund \'72), Faber, Heintze, Hofland, Lucius, Vogel, Rommedahl, Bouma (Ramzi \'81), Bruggink (De Jong \'75), Vennegoor of Hesselink

De Graafschap: Wevers, Berck Beelenkamp, Bot, Vreman, Frénkel, Van der Brom (Valeev \'46), Meerdink, Van Leerdam, Turpijn (Nok \'80), Van Vossen, Schulp (Diakite \'67)

Eindelijk weer ruime overwinning voor PSV

Vennegoor uitblinker in eenzijdige wedstrijd

(Door: Joris Westerbeek)

PSV-De Graafschap was de eerste thuiswedstrijd sinds de desastreuze wedstrijd tegen Vitesse. Nu is de ploeg weer in een stijgende lijn, en dan komt zén tegenstander als De Graafschap eigenlijk als geroepen. In Eindhoven heeft PSV er tenminste meestal weinig problemen mee, uit des te meer. Het is de vraag echter hoe PSV zal spelen tussen twee belangrijke Europese wedstrijden in. Gerets liet voor de wedstrijd al weten dat hij belangrijke spelers, zoals onder andere Kezman, Nikiforov en Ooijer wilde sparen. Nikiforov deed helemaal niet mee, Kezman zat op de bank en Ooijer zou waarschijnlijk geen hele wedstrijd spelen. Verder speelde PSV in een logische opstelling, dus met de op dit moment zo sterke tandem Heintze-Bouma op links. De volledige opstelling zag er als volgt uit: Lodewijks; Ooijer, Faber, Hofland en Heintze; Rommedahl, Lucius, Vogel, Bouma; Vennegoor en Bruggink. Kleine verassing is dan nog dat Lucius speelt in plaats van De Jong.
PSV startte fel aan de wedstrijd en zette De Graafschap vanaf het begin onder druk. Er ontstonden wat kleine kansen, vooral via rechts in de beginfase, maar Rommedahls voorzetten waren zeer matig. Rond de 15e minuut zette Bouma opnieuw voor uit een afgeslagen corner, en Vennegoor kopte de 1-0 binnen! Vennegoor wilde zich bewijzen en speelde een uitstekende wedstrijd. Hij was continu aanspeelbaar, verloor nauwelijks een duel en was scherp in de afronding. Het was namelijk ook Vennegoor die dik 5 minuten later de 2-0 binnenschoot, opnieuw op aangeven van Bouma. Een prachtige aanval over veel schijven ging hieraan vooraf. PSV speelde met De Graafschap. Het was continu éénrichtingsverkeer. De Graafschap kwam bijna niet over de middenlijn. PSV blijft vrolijk door aanvallen, en de ene na de andere kans ontstaat. Maar PSV is of slordig in de afronding, of de grensrechter staat hinderlijk te vlaggen voor vermeend buitenspel. De mooiste kans was voor Bouma, vlak voor rust. Hij mag alleen op de keeper af, maar wil het te mooi doen, waardoor PSV met 2-0 de rust in gaat.
PSV startte de 2e helft bij waar het in de eerste was gebleven. Aanvallen richting De Graafschap-doel. Het spel werd echter wel slordiger, waardoor de kans op een grote score snel verspeeld. Vooral Rommedahl wist niet goed wat hij met zoveel tijd en ruimte moest doen, en vooral zijn voorzetten waren heel zwak. Niet zelden kwam een voorzet bij de zijlijn aan de overkant uit. PSV ging zo freewheelend naar het einde, en Gerets gebruikte de wissels om een aantal spelers, respectievelijk Ooijer, Bruggink en Bouma te wisselen voor Bogelund, De Jong en Ramzi. Toch komt PSV nog wel verder dan de 2-0. Rond de 70e minuut maakt Dennis Rommedahl met een geplaatste kopbal! 3-0, nadat een fraaie voorzet van Heintze, die opnieuw uitstekend speelde, werd verlengd door Vennegoor.
En ook het slotakkoord was voor PSV. Ramzi werd vlak voor tijd nog een strafschop gegund, nadat hij al dan niet onderuit werd gehaald door een tegenstander. Dit buitenkansje was aan Kevin Hofland wel besteed, zodat PSV de grootste overwinning van het seizoen boekte, 4-0.
Met deze wedstrijd in het achterhoofd is het prettig toeleven naar de belangrijke Champions League wedstrijd tegen Nantes, waarin het er natuurlijk om gaat. Winst is een uitstekende stap richting 2e ronde, en daar willen we met zijn allen zo graag een keer heen. En waarom zou het niet kunnen?! PSV heeft de stijgende lijn te pakken, speelt steeds beter, en heeft gewoon veel kwaliteiten. Ik heb er in elk geval alle vertrouwen in!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 13 deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.