Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV-Nantes 0-0 (0-0)

Scoreverloop:


Arbiter: Stark (Dui)


Toeschouwers: 31.500

Geel: Vogel (PSV), Laspalles, Fabbri, De Rocha, Djemba (Nantes)

Opstellingen:

PSV: Lodewijks, Ooijer, Faber, Hofland, Heintze, Rommedahl (Bruggink \'62), Lucius, Vogel (De Jong/80), Bouma (Gakhokidze \'84) Vennegoor, Kezman


Nantes: Landreau, Laspalles, Gillet, Fabbri, Armand, Da Rocha, Djemba, Berson (Savinaud \'46), Ziani, Andre (Deroff \'83), Quint (Olembe \'83)

PSV maakt het zichzelf moeilijk(Door: Joris Westerbeek)

De thuiswedstrijd tegen Nantes was voor PSV een cruciale wedstrijd in de Champions League. Bij winst zou PSV op 9 punten komen en met een punt in Turkije tegen Galatasaray vrijwel zeker zijn van de 2e ronde. Alles en iedereen die PSV een warm hart toedraagt, keek dan ook met spanning uit naar deze wedstrijd. Gerets wilde tegen zijn gewoonte in voor de laatste training geen persaanwezigheid, om geen openheid van zaken te geven. In de aanloop naar deze wedstrijd was er positief nieuws uit het blessurekamp, het ging uitstekend met Mark van Bommel, die er in elk geval weer voor de winterstop bij denkt te zijn, en Ronald Waterreus was weer fit genoeg om bij de selectie te zitten. Weliswaar zou hij nog niet starten in de basis, maar hij is wel razendsnel fit geworden. Een dag voor de wedstrijd haakte Ramzi af, en verder was Kralj nog steeds niet fit. PSV wijzigde de basiself ten opzichte van De Graafschap slechts op 1 plaats, Kezman nam de plaats in van Bruggink. De volledige opstelling zag er dus als volgt uit: Lodewijks; Ooijer, Faber, Hofland, Heintze; Rommedahl, Lucius, Vogel en Bouma; Kezman en Vennegoor of Hesselink.
PSV startte zoals altijd erg scherp. Maar vanaf het begin was duidelijk dat Nantes niks kado wenste te geven en vanuit een sterke organisatie voetbalde om zeker geen doelpunt tegen te krijgen. Na veel middenveldspel in de beginfase, en veel foute passes aan beide kansen, was het na zén 15 minuten PSV dat de eerste kans kreeg. Kezman werd diep gestuurd en met een diagonaal schot vond hij de uitstekende keeper van Nantes op zijn weg. Ook de rebound van Vennegoor werd goed gestopt door de doelman. Vennegoor speelde opnieuw een sterke wedstrijd, hij was eigenlijk continu aanspeelbaar en leed nauwelijks balverlies, hoewel de aanvoer vanaf de zijkanten minder was dan tegen De Graafschap. Nantes had zich uitstekend ingesteld op PSV en gaf weinig ruimte weg. Maar ook PSV speelde organisatorisch erg goed, zodat er een wedstrijd ontstond waar het spel zich voornamelijk afspeelde op het middenveld en er zich niet of nauwelijks kansen voordeden. Uit een vrije trap van Rommedahl was Faber nog wel heel dicht bij de 1-0, maar hij kopte de bal veel te slap in. Zo gingen de ploegen met 0-0 de rust in. PSV was wel beter, maar kon nog niet echt overtuigen.
De 2e helft gaf eigenlijk eenzelfde beeld. Veel speelde zich af rond de middenlijn, en daar werden soms ook pittige duels uitgevochten. De wedstrijd werd meer spannend dan goed, en PSV ging steeds meer tegen de tijd vechten. Rond de 65e minuut kwam PSV nog wel een keer heel dicht bij de 1-0. Vogel pikt een bal op die na weer zén duel op het middenveld blijft liggen en kan alleen op goal af. Met een prachtige stiftbal raakt hij echter slechts de lat. Nantes wordt nog één keer een beetje gevaarlijk als Lodewijks goed redt op een aardig schot. Maar dat is dan ook alles wat Nantes aanvallend in te brengen heeft. PSV is in de slotfase nog een keer dicht bij de 1-0 als Vennegoor na een corner van de voor Rommedahl ingevallen Bruggink knap inkopt, maar een evenzo knappe redding van de keeper staat de openingstreffer in de weg. PSV heeft dan nog 1 keer geen geluk, als Ooijer binnen de zestien wordt vastgepakt, maar geen penalty krijgt. En zo eindigt de wedstrijd, zoals-ie begon, 0-0.
De conclusie is dat dit gelijkspel PSV niet echt verder helpt, maar alles is nog steeds in eigen hand. Wint PSV tegen Galatasaray, dan plaatst het zich voor de 2e ronde. Bij een gelijkspel of verlies is het afhankelijk van de uitslag van Nantes-Lazio. Met verlies heeft PSV alleen nog kans op de Uefa-cup, bij gelijkspel en geen winst voor Lazio plaatst PSV zich ook voor de volgende ronde.
Er zijn heel veel mogelijkheden in deze groep, met nog 1 wedstrijd te gaan. Zowel 1e als 4e worden is een serieuze mogelijkheid. Aan PSV om te tonen dat ze progressie hebben geboekt en een goed resultaat kunnen halen in Istanbul. Het zal niet makkelijk worden maar het is zeker niet onmogelijk!

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. Feyenoord Rotterdam (6 pts.)
2. West vak K (5 pts.)
3. Mark (4 pts.)
4. Hercules (4 pts.)
5. Foxy (3 pts.)
6. Veldhovenaar (3 pts.)
7. Mr Solid (3 pts.)
8. boiterbunt (3 pts.)
9. RedHerrie (3 pts.)
10. Reemdacoolest (3 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.