Geel: Amponsah (PAOK), Vogel, Nikiforov (PSV)

PAOK Saloniki: Tochouroglou, Borbokis, Amponsah, Udeze, Katsiambis, Georgiadis, Kafes, Konstantinidis, Okkas, De Souza (Tetradze '72), Yasemakis

PSV: Waterreus, Ooijer, Faber, Nikiforov, Heintze, Rommedahl (Bogelund '60),Lucius, Vogel, Bouma, De Jong (Bruggink '60), Vennegoor of Hesselink (Kezman '80)

Kleine nederlaag voor PSV

(Door: RvN)

PSV moet in de terugwedstrijd in Eindhoven tegen PAOK Saloniki nog aan de bak. In Griekenland liep het tegen een 3-2 nederlaag op. De nederlaag biedt zeker nog wel voldoende perspectief door de 2 doelpunten van PSV. De ploeg moet winnen in Eindhoven om zich te kwalificeren voor de volgende ronde in de UEFA Cup. Net als eerdere uitwedstrijden van PSV dit seizoen was ook deze allerminst een grootse van PSV.

De wedstrijd had een raar spelverloop. PSV begon goed aan de wedstrijd en had die onder controle. Na zes minuten was het even schrikken toen PAOK schreeuwde om een penalty, maar arbiter Bre weigerde een duikeling van Okkas te belonen. PSV kwam dan ook zelf op 0-1 nadat een vrijstaande John de Jong een uitstekende voorzet van Jan Heintze met het hoofd in de verre hoek legde. In 3 minuten tijd liet PSV vervolgens de kaas van haar brood eten. De Grieken stonden na goals van Yasemakis en Udeze na slordig verdedigen van PSV op een 2-1 achterstand. De laatste schoot de bal loeihard in na een mooie actie van Konstantinidis.

Ongewijzigd kwamen beide ploegen voor het vervolg van de wedstrijd uit de kleedkamer. In de tweede helft werd het spel niet beter. Beide ploegen kregen wel enkele kansen, maar van goed voetbal was nooit sprake. De beste kansen waren voor de Grieken. PSV vreesde voor een afstraffing toen Yasemakis de Grieken op 3-1 zette na een slecht verdedigde corner. Daarvoor had PSV keeper Waterreus PSV al twee keer op een uitstekende manier van een achterstand gered. Waterreus bewees in die fase weer volledig terug te zijn.

PSV kon pas een kwartier voor tijd weer echt in de wedstrijd komen, toen de Grieken achteruit gingen om de voor hun mooie 3-1 stand te verdedigen. PSV bracht Bogelund in voor Rommedahl. Even later moest ook John de Jong van het veld. In zijn geval noodgedwongen nadat hij bij een sliding van achteren van een van de Griekse verdedigers geblesseerd raakte. Hij werd gewisseld voor Arnold Bruggink, een gouden wissel zo bleek achteraf. Het was Arnold Bruggink die hoog boven zijn mandekker uitkwam en 10 minuten voor tijd weer een beetje lucht bracht in de stand voor PSV door een voorzet van Ooijer in te koppen.

In blessuretijd ontsnapte PSV aan de 2-4 toen Froussos de bal voorlangs schoof. Daar ging wel een buitenspelgeval aan vooraf waarvoor niet gefloten werd. Ondanks de slechte wedstrijd en de nederlaag tegen het zeker niet grootse PAOK, heeft PSV het over twee weken nog volledig in eigen hand. In eigen huis mag een ploeg van het kaliber PAOK geen al te grote problemen opleveren. Anders zou PSV inderdaad geen recht hebben op een plaats bij de laatste 16.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.