Geel: O\'Brien, Trabelsi, Mido (Ajax), Ramzi (PSV)

Ajax: Grim, Chivu, Trabelsi, Bergdolmo, Yakubu (Van der Meyde \'46), Maxwell, Galasek, Van der Vaart, O\'Brien (Mido \'46), Zlatan, Wamberto

PSV: Waterreus, Faber (Addo \'57), Nikiforov Ooijer, Heintze, Bégelund, Lucius, Vogel, Bouma (Ramzi \'26), Kezman, Vennegoor of Hesselink

Ook gehandicapt PSV wint in de Arena

PSV houdt ongeslagen status eenvoudig vast

(Door: Joris Westerbeek)

Ongeslagen blijven in de ArenA. Dat was de voornaamste doelstelling in deze editie van Ajax-PSV. En daarbij liefst met een overwinning terug naar Eindhoven. In de aanloop naar deze wedstrijd raakte twee bepalende spelers geblesseerd. De twee doelpuntenmakers van afgelopen donderdag tegen PAOK, John de Jong en Arnold Bruggink, waren te geblesseerd om mee te kunnen doen. En in een week die het seizoen kan maken en breken, met drie zware uitwedstrijden, is dat toch een tegenvaller. Zeker omdat Hofland en Van Bommel nog niet aanwezig waren. Ajax-PSV is een wedstrijd tussen twee ploegen die op dit moment niet goed draaien, en Ajax viel dan ook terug op het systeem met 5 verdedigers, waar ze begin dit seizoen zoveel succes mee hadden. Bij PSV leek het dat ze zich toch enigszins aangepast hadden aan Van der Vaart, aangezien Gerets het middenveld versterkt had met Kaspar Bogelund, ten koste van Dennis Rommedahl. Doordat PSV voorin maar twee spitsen overhad, startte het logischerwijs in de volgende opstelling: Waterreus; Ooijer, Faber, Nikiforov, Heintze; Bogelund, Lucius, Vogel, Bouma; Vennegoor of Hesselink en Kezman.
Ajax startte iets sterker, zonder echt kansen te creeeren. Het was PSV dat heel snel op voorsprong kwam. Wat een heerlijk begin!. Het was Kezman die uit een corner de 0-1 voor het intikken had, en dat niet verzuimde. Nu was het natuurlijk wel zaak om lekker door te gaan, en niet in de oude fout te vervallen. Hierbij doel ik voornamelijk op Sparta uit, waar PSV ook snel op voorsprong kwam, en natuurlijk ook afgelopen donderdag tegen PAOK.
Maar in tegenstelling tot deze wedstrijden ging PSV lekker voetballen, en het was Theo Lucius die met een prachtig afstandsschot PSV binnen het kwartier op 0-2 zette. PSV bleef de wedstrijd controleren en na ongeveer een half uur spelen had het DE kans op 0-3, maar Kezman was te zelfzuchtig. In plaats van breed te leggen op Vennegoor schoot hij zelf over.
Ondertussen waren er wel weer meer blessuregevallen te noteren, Bouma viel uit en werd vervangen door Ramzi. Nikiforov kon met een lichte blessure nog wel door.
Het laatste kwartier voor rust werd ook van PSV-kant slordiger gevoetbald, maar Ajax kon geen moment echt gevaarlijk worden. Zo gingen beide ploegen rusten met 0-2.
Ajax had in de rust twee aanvallers ingebracht voor éBrien en Yakubu. PSV startte de 2e helft vanzelfsprekend ongewijzigd. PSV ging verder waar het voor rust geeindigd was, controleren van de wedstrijd en af en toe een snelle aanval. Zo was Heintze na een goede aanval vlak na rust dichtbij de 0-3, maar hij schoot over. De blessuregevallen bleven zich echter wel opstapelen en dat is het enige tot nog toe om minder vrolijk van te worden. Dit keer was het Faber die met een brancard het veld werd afgedragen en vervangen werd door Addo. Na een uur voetballen kreeg Ajax de eerste kans, maar mede door goed werk van Waterreus kon Wamberto niet scoren. Hij dwong hem in zén moeilijke hoek dat hij naast schoot. Door slordig en een beetje misplaatste arrogantie bracht de ploeg zich toch opnieuw onnodig in de problemen en er was zelfs de hulp van Jol voor nodig om te voorkomen dat Ajax niet 20 minuten voor tijd op 1-2 kwam.
De voor de goed spelende Bogelund ingevallen Rommedahl besliste de wedstrijd, door zén tien minuten voor tijd 0-3 te maken. Ajax kwam na een overtreding (?) op Addo en daaruit een penalty nog wel op 1-3, maar PSV speelde daarna de wedstrijd eenvoudig uit.
Een redelijk eenvoudige, maar daarom niet minder belangrijke UIToverwinning. Dit geeft de burger moed, maar 1 zwalué Woensdag wacht namelijk Utrecht-uit en dat is misschien wel de meest cruciale wedstrijd voor de competitie. Wil PSV namelijk echt weer mee gaan doen, moet er zeker daar worden gewonnen. En hoe vaak hebben we niet gezien dat PSV na een overwinning op Ajax de volgende uitwedstrijd verloor. Het wordt dus noodzakelijk om dat dit keer niet te laten gebeuren!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.