Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Ajax-PSV 3-0 (1-0)

Scoreverloop:
1-0 Bergdolmo (45 penalty)
2-0 Galasek (82)
3-0 Van der Meyde (84)

Arbiter: Luinge

Toeschouwers: 36.784

Geel: Hofland (PSV)

Opstellingen:

Ajax: Grim, Trabelsi, Bergdolmo, Chivu, O\'Brien, Pienaar (Yakubu70), Galasek, Van Halst, Maxwell, Machlas (Van der Meyde 73), Mido

PSV: Waterreus, Bogelund, Ooijer, Hofland (Faber 73), Bouma, Rommedahl, Van Bommel, Vogel (De Jong 75), Ramzi, Bruggink (Vennegoor of Hesselink 64), Kezman

Ook uitschakeling voor Amstel Cup voor PSV

Ajax duidelijk de betere in de ArenA

(Door: Joris Westerbeek)

De zoveelste week van de waarheid was deze week aangebroken. Er stonden twee cruciale wedstrijden op het programma, in evenzoveel competities. Zondag wacht Feyenoord voor de competitie, nu was het Ajax, in de ArenA, in de halve finale van de Amstel Cup. De enige prijs die PSV nog in eigen hand heeft. Goed nieuws was er in de ziekenboeg. Iedereen, op de invallers Gakhokidze en Marquinho na, was fit. Dus ook Vogel was er weer bij, na een maand afwezigheid. Daarom was het logisch dat Gerets Faber weer op de bank zette en Ooijer weer terug in de defensie kwam te spelen. Zodoende was er dus weer één wijziging in de opstelling, die er verder als volgt uit zag: Waterreus; Bogelund, Ooijer, Hofland, Bouma; Rommedahl, Van Bommel, Vogel, Ramzi; Kezman en Bruggink.
PSV startte niet zoals we gewend waren. Het was Ajax dat van meet af aan agressiever en beter was. Zo moest Waterreus al in de 5e minuut handelend optreden om Mido van scoren af te houden. Uit de daarop volgende corner was Chivu dichtbij de 1-0 maar hij schoot gelukkig over. Daarna zakte het hoge tempo van Ajax wat weg, waardoor PSV wat beter in de wedstrijd kon komen. Met name Vogel was bij PSV weer duidelijk aanwezig. Uit niets bleek dat hij er een maand niet bij was geweest. PSV werd langzaam ietsje beter zonder echt gevaarlijk te worden. Alleen Kezman was dichtbij, maar zijn schot ging na een fraaie actie net naast. Het laatste kwartier voor rust kwam Ajax weer wat meer eruit. Eerst was het een snelle counter waar Trabelsi zijn pass niet zorgvuldig genoeg was waardoor PSV met de schrik kwijt kwam. Even later was het Mido die na een fraaie actie vrij voor Waterreus kwam maar de doelman redde opnieuw goed. Zo leek het dat beide ploegen gingen rusten. Totdat Kevin Hofland, die de laatste weken wel heel matig speelt, zich vergreep aan Mido, hem iets te lang vasthield en daardoor een penalty veroorzaakte. En zo werd het op slag van rust 1-0. En dat is na een mindere eerste helft van PSV weliswaar terecht, maar ook weer knullig van Hofland.
De 2e helft komt PSV, zonder te wisselen, heel wat beter uit te startblokken. Niet dat het direct gevaarlijk wordt maar het is in elk geval al wat fanatieker. Na een krap uur spelen is het dan Kezman die de eerste bal op goal weet te produceren. Grim redt echter. Even later de grootste kans voor PSV. Rommedahl komt samen met Kezman alleen op Grim af, en Rommedahl besluit alleen te schieten. Omdat hij niet scoort was dit zeker de minste keus. Maar afleggen op Kezman was op zeker de gelijkmaker geweest. Even later opnieuw een aanval van PSV. Ramzi laat zich opnieuw te makkelijk vallen in de zestien en krijgt daarom geen penalty. Uit de counter gaat Trabelsi aan de haal met de bal. Hij loopt op eigen helft nog tussen drie PSV-ers door. Waar hij eigenlijk plat had gemoeten kon hij zo doorlopen tot in de zestien van PSV. Mido verprutst de kans, maar Galasek maakte de rebound, via 2 benen en de keeper, wel af. 2-0 en wedstrijd beslist. Toen was het bij PSV meteen afgelopen en ze mochten blij zijn dat ze alleen nog de 3-0 tegen kregen, van Van der Meyde. PSV was geirriteerd, maar dat leidde gelukkig niet meer tot domme gele of rode kaarten. PSV kan en moet zich nu helemaal richten op de competitie. Hopelijk putten ze zoveel positieve agressie uit deze wedstrijd dat ze zondag wel kunnen winnen tegen Feyenoord. Want dan komt de 2e plaats, en dus rechtstreekse plaatsing voor de Champions League, wel heel nadrukkelijk in zicht. En na zén eerste seizoenshelft zou dat eigenlijk ook al gelijk staan aan een prijs. We moeten er nu echt met zijn allen voor gaan. Laten we 1 keer een wedstrijd van de waarheid wel winnen!!!!

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.

De top tien:
1. pvandinther (5 pts.)
2. Peter (4 pts.)
3. buit (4 pts.)
4. Astenaar (3 pts.)
5. pauls (3 pts.)
6. wally (2 pts.)
7. hanske (2 pts.)
8. Goofke (2 pts.)
9. pgeven (2 pts.)
10. korstanje (2 pts.)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Pool.

Man of the Match

-Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.