FC Twente: Boschker, El Brazi, Grujic, Van der Weerden, Heubach, Van der Doelen, Ten Hag, Pothuizen, Van der Paar, Cairo (Houwing 62), Cziommer (v.d.Laan 75)

PSV: Waterreus, Bogelund, Faber (Bruggink 46), Hofland, Bouma, Ooijer, Rommedahl (Gakhokidze 46), Van Bommel, Ramzi, De Jong (Lucius 68), Vennegoor of Hesselink

PSV niet tot winst tegen FC Twente

(Door: )

PSV heeft zaterdag in Enschede hele dure punten verloren in de strijd om het kampioenschap. Tegen FC Twente kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. PSV heeft met nog 3 wedstrijden te gaan nu 3 verliespunten minder dan Ajax (en een positief doelsaldo van +2). PSV heeft dus een nederlaag van Ajax in de resterende wedstrijden (Utrecht, Den Bosch, NEC) nodig om kans te kunnen maken om de titel te prolongeren.

Eric Gerets begon de wedstrijd met één verrassing in de basis. John de Jong kreeg de voorkeur in de spits boven Arnold Bruggink die pas net terugkeerde van een hamstringblessure. Johann Vogel werd nog niet scherp genoeg geacht, Ooijer kreeg de voorkeur op het middenveld.. Kezman ontbrak wegens een schorsing.

PSV creeerde voor zichzelf in het eerste half uur een aantal kansen. Vennegoor of Hesselink, De Jong en Rommedahl waren echter vanavond niet scherp genoeg en konden de ploeg niet op voorsprong zetten. het bleef spannend in het laatste kwartier van de eerste helft. Waar PSV de betere kansen kreeg was het FC Twente dat op slag van rust op voorsprong kwam. Caéro kon vanaf de rechterkant voorzetten. Patrick Pothuizen stond geheel vrij en kopte de bal achter Ronald Waterreus. PSV zal weinig zo'n groot overwicht gehad hebben in Enschede en toch met een achterstand hebben moeten gaan rusten.

In de rust bracht Gerets Arnold Bruggink in het veld voor Faber, Ooijer schoof daardoor terug naar de verdediging. Gakhokidze verving DEnnis Rommedahl, die naar huis vertrok om bij de bevalling van zijn vrouw aanwezig te kunnen zijn.

Invaller Arnold Bruggink bracht de ploegen twee minuten na rust al weer op gelijke hoogte. Een wanhoopsoffensief van PSV bracht in de slotfase niet het benodigde resultaat, de drie punten voor de strijd om het landskampioenschap. Het inbrengen van Bruggink bleek direct een succes. Twee minuten na aanvang van de tweede helft was het al raak. Mark van Bommel stuurde Bruggink diep die vervolgens goed afrondde voor 1-1.

Onder leiding van Arnold Bruggink ging PSV vervolgens op zoek naar de 2-1. PSV speelde continu op de helft van FC Twente en zocht naar het gaatje in de verdediging van de zwakke ploeg van FC Twente. PSV kreeg de kansen wel, maar wist geen van die kansen om te zetten in een doelpunt, waardoor het uiteindelijk niet verder kwam dan een zeer teleurstellend gelijkspel. In andere jaren was een gelijkspel nog niet eens zo slecht geweest. Dit jaar had de ploeg gewoon moeten winnen tegen FC Twente, dat liet zien waarom het dit seizoen zo laag op de ranglijst stond.

Tot een overwinning kwam het echter niet en daardoor is de kans op de titel verder geslonken. PSV moet hopen op een nederlaag van Ajax in de resterende drie wedstrijden en zelf alles winnen om de titel nog in eigen huis te houden. Ondertussen is de voorsprong op de nummer 3, Feyenoord, nu geslonken tot één punt.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Pool goed voorspeld.