PSV: Waterreus, Bégelund, Ooijer, Hofland, Bouma, Van der Schaaf, Van Bommel, Gakhokidze (Leandro '55), Rommedahl, Kezman (Vennegoor '74), Bruggink (Robben '70)

RKC Waalwijk: Sinouh, Boulahrouz, Van der Berg, Nikiforov, De Graef, Van Wanrooij, Van Diemen, Putter (Oost '36), Hoogendorp, Janssen, Cornelisse

Ruime overwinning in Brabantse derby

(Door: )

PSV heeft de koppositie op de ranglijst met verve verdedigd via een ruime 4-0 overwinning op RKC Waalwijk. Drie dagen voor het eerste Champions League-duel tegen Auxerre toonde PSV aan met alle aandacht bij het duel tegen RKC Waalwijk te zijn. PSV was veel sterker dan de ploeg uit Waalwijk en kwam dan ook geen moment in de problemen. PSV verzuimde alleen nog verder uit te lopen dan de 4-0. Kezman was de grote man met 3 doelpunten, Arnold Bruggink scoorde de andere goal voor PSV. De derde goal van PSV, van de voet van Mateja Kezman, was de 3700ste van PSV in het betaalde voetbal.

Guus Hiddink begon met Gakhokidze en Van der Schaaf in de basis. De Georgiér verving Arjen Robben. Van der Schaaf verving de Zwitser Vogel. Vogel kampte met een lichte spierblessure en werd uit voorzorg rust gegund met het oog op Auxerre - PSV. Opstelling van Hiddink: Waterreus, Bégelund, Ooijer, Hofland, Bouma, Van der Schaaf, Van Bommel, Gakhokidze, Rommedahl, Bruggink en Kezman.

PSV startte zeer overtuigend. Het gaf het eerste half uur geen kans weg en stoomde zelf op naar het doel van de Waalwijkers. Het creéerde daarbij diverse goede kansen. Spits Mateja Kezman opende de score uit een voorzet van rechts van Rommedahl. In de eenzijdige wedstrijd nam PSV na een half uur spelen gas terug en liet het RKC wat in de wedstrijd komen. De Graef kreeg daardoor zowaar een kansje op de gelijkmaker.

In de tweede helft zette PSV de lijn van de eerste helft voort. Het duurde 10 minuten voordat de andere spits van PSV, Arnold Bruggink, de score verdubbelde en de wedstrijd daarmee in veilige haven bracht. Het was opnieuw de Deense rechterspits die de assist gaf waaruit Arnold Bruggink slechts hoefde in te tikken. Diezelfde Rommedahl leek even later een penalty te versieren. Na een actie werd er door RKC in het strafschopgebied hands gemaakt. PSV kreeg ondanks de protesten geen penalty. Dat leidde tot een tumultueuze fase waarin Temmink nog een aantal dubieuze beslissingen zou nemen. Hiddink wond zich daarover op en werd vervolgens onder een hels fluitconcert toegesproken door Temmink.

Dat derde doelpunt (en het 3700ste van PSV in haar historie) zou er echter toch wel komen. Dit keer was het Arnold Bruggink, uitgeweken naar rechts, die de bal voorgaf. Kezman scoorde de 3-0 en zijn tweede van de avond. Een kwartier voor tijd maakte Kezman zijn feestje compleet door ook de 4-0 binnen te tikken. Direct daarna kreeg hij een applauswissel en werd hij vervangen door Vennegoor of Hesselink. Tot plezier van het publiek was de Braziliaan Leandro een kwartier daarvoor al in het veld gekomen voor Gakhokidze. Aan het einde van de wedstrijd kwam PSV nog even met 10 man te spelen vanwege een blessure van Van der Schaaf.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.