Geel: Ax (NEC), Robben, Van Bommel, Bruggink (PSV)

NEC: Gentenaar, Wielaert, Wisgerhof, Hesp, Zonneveld, Schuurman, Hersi (Simr '76), Govedarica, Ax, Demouge, De Nooijer

PSV: Waterreus, Bogelund, Ooijer, Faber (Hofland '66), Bouma, Rommedahl, Vogel, Van Bommel, Robben, Bruggink (Ramzi '75), Kezman (Vennegoor of Hesselink '75)

Simpele overwinning van PSV in Nijmegen

PSV agressief en daadkrachtig naar 0-5

(Door: Joris Westerbeek)

Na drie opeenvolgende gelijke spelen werd het voor PSV weer eens tijd om een overwinning te behalen. En dit moest dan maar gebeuren tijdens de uitwedstrijd in Nijmegen, tegen NEC. De goede tweede helft in Dortmund moest dan maar voortgezet worden in Nijmegen. Met zelfvertrouwen en overtuiging voetballen dus. PSV had geen personele schade opgelopen in Dortmund, en Hofland was weer hersteld en zat weer bij de selectie. Ontbrekende spelers waren de nog altijd geblesseerde Wilson, de Brazilianen Marquinho en Leandro, de nog niet geheel fitte Van der Schaaf en de opnieuw geblesseerd geraakte Lamey. Hofland startte nog op de bank, zodat PSV startte zoals het dinsdag de 2e helft startte: Waterreus; Bogelund, Ooijer, Faber, Bouma; Rommedahl, Van Bommel, Vogel, Robben; Bruggink en Kezman.
PSV startte agressief en het was al in de beginfase, in de 2e minuut, dat de 0-1 viel. Het was oud-psver Rob Wielaert die in de fout ging. Arjen Robben kon Arnold Bruggink aanspelen die eenvoudig de 0-1 liet aantekenen. Een heerlijk begin dus. Vanaf het begin speelde PSV eigenlijk al een gewonnen wedstrijd. Het was de ploeg uit Eindhoven die de wedstrijd controleerde, zonder overdreven goed te spelen overigens. Maar met een uitstekende mentaliteit, veel agressie en discipline, werd het een eenvoudige wedstrijd. PSV speelde gedegen en concentreerd, gaf eigenlijk geen kansen weg, maar creerde zelf eigenlijk te weinig. Kezman is nog twee keer dicht bij de 0-2, maar hij mist even de scherpte, zoals eigenlijk ook al tegen Roda JC en Dortmund. Het was opnieuw Bruggink die tien minuten voor rust de 0-2 liet aantekenen. Op aangeven van Kezman was het de Tukker die met een mooi bekeken schot de ruststand liet aantekenen.
De 2e helft startte voor PSV zonder wissels, Hiddink was tevreden. Bij NEC aanvaller Hristov voor middenvelder Ax. PSV gaat door waar het de eerste helft mee bezig was, controleren, en af en toe een goede kans creeren. Zo was het Ooijer die in het eerste kwartier na rust had moeten scoren. Eerst was het een kopkans uit een corner, waarna Bouma de rebound verprutste. Daarna was het Ooijer die een strafschop mocht nemen, na een handsbal van Wielaert. Deze was niet goed genoeg ingeschoten, waardoor doelman Gentenaar kon redden. Halverwege de 2e helft was het tijd voor rentree van Kevin Hofland. De Limburger viel in voor Faber. Uiteindelijk was het 20 minuten voor tijd Rommedahl die de wedstrijd definitief op slot gooide. Hij maakte er op aangeven van Kezman 0-3 van. Nog geen twee minuten later was het de topscorer zelf die eindelijk ook tot scoren kwam. Hij verlengde een schotje van Bruggink doeltreffend met het hoofd. Zijn elfde en PSés vierde. Een kwartier voor tijd nog een dubbele wissel, Vennegoor of Hesselink en Ramzi voor PSés spitsenduo Bruggink en Kezman. Al met al dus een goede wedstrijd van PSV, die de Eindhovenaren van het begin tot het eind domineerden. PSV kon zo mooi aan het doelsaldo en aan het zelfvertrouwen werken, want de Eindhovenaren hadden tot deze wedstrijd alweer 4 keer op rij niet gewonnen. Deze overwinning was dus erg welkom. Het was vijf minuten voor tijd Arjen Robben die een uitstekende wedstrijd bekroonde met een doelpunt, en zo werd de eindstand bereikt, 0-5. NEC scoorde vlak voor tijd nog wel tegen, maar deze treffer werd, terecht, afgekeurd vanwege buitenspel.
Een goede overwinning dus, en door het puntverlies van Ajax, 1-1, in Waalwijk tegen RKC herroverde PSV dus ook weer de koppositie. Maar het belangrijkste is geen averij en een flinke dosis meer zelfvertrouwen, en dat is, met name richting woensdag, erg belangrijk. Want woensdag is de allesbeslissende Champions League wedstrijd tegen Auxerre. Mocht deze namelijk niet gewonnen worden, dan is het vrijwel zeker einde Europees avontuur. Kan PSV de 3 punten in Eindhoven houden, dan is er zelfs nog een klein beetje uitzicht op de 2e Ronde van de Champions League.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.