Geel: Kezman (PSV), Venema, Jensen (Heerenveen)

PSV: Ronald Waterreus, Kasper Bégelund, André Ooijer (57. Jan Vennegoor of Hesselink), Kevin Hofland, Wilfred Bouma, Johann Vogel, Mark van Bommel, Dennis Rommedahl (86. Theo Lucius), Arnold Bruggink (46. Adil Ramzi), Arjen Robben, Mateja Kezman

SC HEERENVEEN: Hans Vonk, Ronny Venema, Tieme Klompe, Erik Edman, Arek Radomski, Mika Nurmela, Romano Denneboom (67. Stefan Selakovic), Mika Véyrynen (67. Daniel Jensen), Johan Hansma, Petter Hansson, John de Jong.

Kezman leidt PSV naar zege op Friezen

(Door: )

PSV heeft zich zaterdagavond in de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen pas laat ontdaan van de Friezen. In het Philips-stadion wonnen de Brabanders met 3 - 1. Alle doelpunten vielen pas in de tweede helft.

Guus Hiddink had geen veranderingen in zijn ploeg aangebracht. Daar werd hij ook niet door gedwongen, omdat Ronald Waterreus op tijd fit bleek. Foppe de Haan had zijn defensie versterkt om de snelheid bij PSV weg te halen.

Die tactiek bleek te werken. PSV had het moeilijk met het stugge Heerenveen, terwijl de Friezen zelfs enkele malen gevaarlijk werden.

33.500 toeschouwers zagen de bezoekers verrassend in de 53ste minuut op voorsprong komen door een prachtige treffer van Hansson. Met name dankzij de uitstekende invalbeurt van Vennegoor of Hesselink kwam PSV weer terug. De Friezen kregen weinig vat op de lange spits.

11 minuten later kwam PSV alweer op gelijke hoogte door Mateja Kezman. De Joegoslavische spits tekende ook voor het tweede doelpunt van de thuisploeg in de 78ste minuut. Kezman heeft daarmee na 11 wedstrijden al 13 doelpunten op de teller staan. Van Bommel had 4 minuten voor tijd het slotakkoord. De aanvoerder van PSV zorgde voor een 3 - 1 eindstand.

Tijdens de wedstrijd kreeg Kezman fluitconcerten te verduren na zijn gemiste kansen. Na afloop sprak hij daar zijn teleurstelling over uit. Ook Hiddink ging daar op de persconferentie op in. 'Kezman miste de kansen. Het publiek reageerde met een fluitconcert. Ik had hem daarop kunnen wisselen. Dat echter leek me niet verstandig. Hij kan zelf over zo'n moment heen komen en dat heeft hij laten zien.' De PSV fans lieten zich sowieso niet van hun beste kant zien. Ook de invallende Ramzi moest een fluitconcertje en zelfs enkele oerwoudgeluiden ondergaan.

PSV is door de zege en het puntverlies van Ajax vrijdag in Kerkrade weer koploper in de Holland Casino Eredivisie. In punten staan de twee ploegen gelijk, maar PSV heeft een beter doelsaldo dan de Amsterdammers. Feyenoord kan zondag bij winst op FC Zwolle op 4 punten komen van het tweetal.

[later meer]

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.