RBC Roosendaal: Aerts, Nascimento, Oliseh, Hellemons, Fleur, Heije, De Graaf, Tininho, Wooter, Den Ouden, Vos

PSV: Waterreus, Ooijer, Faber, Bouma, Van der Schaaf, Vogel, Lucius, Vennegoor of Hesselink, Kezman (Huntelaar '76), Robben, Rommedahl

Makkelijke overwinning van PSV in Roosendaal

Eindhovenaren blijven in spoor van Ajax

(Door: Joris Westerbeek)

Zonder opnieuw een aantal basisspelers moest PSV in Roosendaal aantreden tegen RBC. Nieuwe mensen in de ziekenboeg zijn Mark van Bommel, Kaspar Bogelund en Arnold Bruggink. Goed nieuws is er echter ook uit de ziekenboeg: de langdurig geblesseerden Lindsay Wilson en Leandro zijn fit verklaard en kunnen nu bouwen aan de conditie om weer wedstrijdfit te geraken. PSV miste de volgende spelers: de geblesseerden Bogelund, Hofland, Van Bommel, Leandro, Bruggink, Marquinho en Wilson en de geschorste Lamey, die in het tweede elftal rood had gekregen. Hiddink had hierdoor maar 17 mensen meegenomen naar Roosendaal. De volgende 11 startten voor PSV: Waterreus; Lucius, Ooijer, Faber, Bouma; Rommedahl, Van der Schaaf, Vogel, Robben; Kezman en Vennegoor of Hesselink.

PSV startte scherp en zette RBC vanaf het begin vast. Dit resulteerde al snel in een goede kans voor Kezman. Vogel zette hem met een prachtig steekpassje vrij voor de doelman. De topscorer speelde de doelman eenvoudig uit en iedereen telde hem al, maar Kezman schoof de bal naast in plaats van in het lege doel. Het zou de avond van de Joegoslaaf worden. Even later was het namelijk opnieuw Kezman die werd weggestuurd, maar nu werd hij zodanig gehinderd door twee verdedigers dat hij slechts een slap schotje kon produceren. PSV creéerde deze kansen door door te jagen op de tegenstander. De ploeg speelde agressief en liet RBC niet in de buurt van Waterreus komen. Er onstonden meer kansen en kansjes. Vennegoor of Hesselink bood Kezman een niet te missen kans, maaé de topscorer van PSV miste inderdaad weer. Even later, nadat Rommedahl de bal keihard op de paal had geschoten zat het Kezman ook niet echt mee. Hij kreeg de rebound op de schoen en staande op twee meter van het doel schoot hij over. Net toen iedereen dacht dat PSV, na een goede eerste helft met agressief en bij vlagen goed voetbal, met 0-0 zou gaan rusten, was het toch Kezman die PSV op 0-1 zette. Een voorzet van Rommedahl kwam via een RBC-er bij Kezman die zijn 14e van het seizoen inkopte. Zo ging PSV, dik verdiend, met een voorsprong rusten.

PSV begon ongewijzigd aan de tweede helft en gooide de wedstrijd eigenlijk meteen op slot door direct de 0-2 te maken. Uit een corner van Robben was het aanvoerder André Ooijer die de 0-2 maakte. Wedstrijd gelopen. PSV ging nog wel door, alleen wat meer gecontroleerd. Zén tien minuten na rust was het Dennis Rommedahl die zorgde voor de 0-3. Een prachtige boogbal van zén zestien meter, met links, onderkant lat. Hiddink besloot hierop dat het tijd was dat Klaas-Jan Huntelaar zijn debuut ging maken. Een kwartier voor tijd kwam hij in het veld voor Mateja Kezman. Huntelaar kon zijn debuut net niet verzilveren met een doelpunt, hij was twee keer dichtbij. PSV speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit en zo bleef het 0-3.

Een goede overwinning van de Eindhovenaren, die daarmee in het spoor blijven van Ajax, en weer 3 punten uitlopen op Feyenoord, dat bij RKC verloor. En aangezien PSV zelfs met meer had kunnen winnen, en geen kansen weggaf, kan het zeer tevreden zijn met deze overwinning. Volgende week komt Willem II op bezoek in Eindhoven. En ook dan moeten er weer drie punten gehaald worden. En dan zijn waarschijnlijk Bogelund en misschien Leandro en Wilson er weer bij.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 34 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.